De consequenties

De leesgroep van De Vrienden van de Brugse Bibliotheek vzw bespreekt "De consequenties" van Niňa Weijers.

Niňa Weijers debuteerde in 2014 met “De consequenties”, goed voor de Anton Wachterprijs (voor beste debuut) en de Opzij Literatuurprijs (voor schrijfsters wier werk bijdraagt aan de ontplooiing, bewustwording en emancipatie van vrouwen). Het boek werd genomineerd voor de Bronzen Uil, de Libris Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil en bleek uiteindelijk de favoriet van de Lezersjury van die laatste prijs.

Het debuut werd dus overduidelijk opgemerkt. Wie het boek gelezen heeft, weet waarom. Het springt er stilistisch en thematisch bovenuit. Hoofdpersonage Minnie Panis, een gevierde jonge kunstenares, beklijft en de kunstzinnige experimenten betoveren de lezer. Panis bespeelt de werkelijkheid alsof het een laboratorium is, maar kan ze daar telkens ongestraft mee weg komen?

In 2019 publiceerde Niňa Weijers haar tweede roman “Kamers, antikamers”. Tot zover het nieuws over haar boeken. Er is wel nog nieuws uit de boekjes: Weijers vormt een koppel met Arnon Grunberg en ze hebben sinds dit jaar samen een zoon, Alyosha.

De consequenties
Datum:
20 sep. 2021
Startuur:
14:00
Einduur:
16:00
Organisator:
De Vrienden van de Biekorfbibliotheek vzw
Locatie:
Hoofdbibliotheek Biekorf
Kuipersstraat 3, Brugge