Een meeuw - Toneelgroep Maastricht

Na Noem het maar liefde en Peachez werken Ilja Leonard Pfeijffer en Michel Sluysmans ditmaal samen aan een moderne interpretatie van een van de bekendste toneelklassiekers.


Een Meeuw speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie. Ze heeft een relatie met schrijver Trigorin, wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven.

Pfeijffer en Sluysmans zien Een Meeuw vooral als een ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet. Maar evengoed als een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. Het kan niet anders dan dat het publiek zich hierin zal herkennen.

Een meeuw - Toneelgroep Maastricht
Datum:
22 mrt. 2022
Startuur:
20:00
Einduur:
21:30
Organisator:
Cultuurcentrum Brugge
Locatie:
Stadsschouwburg Brugge
Vlamingstraat 29, Brugge