Gedichtendag met Lotte Dodion en Chantal Acda

Lotte Dodion draagt op Gedichtendag in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf voor uit eigen werk. Chantal Acda zorgt voor de muziek.

Lotte Dodion (1987) is dichter, performer en poëziemissionaris. Ook wanneer ze niet schrijft of optreedt, slingert ze poëzie en verwondering binnen in het leven van alledag: ze zet poëzieprojecten op waarin ze experimenteert met social design en mensen aan het schrijven krijgt. Zo richtte ze STUDIO HAIKU op: een mobiel atelier waar ze haiku-medailles maakt voor de “atleten van het gewone leven”. Haar debuutbundel “Kanonnenvlees” werd meermaals herdrukt. “Studio Haiku: een handleiding voor haiku-avonturiers” is haar tweede boek en verschijnt voorjaar 2022 bij Atlas Contact.

Haar poëzie is toegankelijk, maar tegelijk eigenzinnig. Dodion won heel wat (inter)nationale literaire prijzen. Zo stond ze o.a. in de finale van het Belgische én Nederlandse Kampioenschap Poetry Slam. Ze bouwde een ijzersterke podiumreputatie op en veroverde stormenderhand alle podia van de Lage Landen. Ze was jarenlang directeur van het Vredescentrum van Antwerpen en artistiek en zakelijk coördinator van VONK & Zonen, een jonge literaire organisatie die experimenteert met vernieuwende poëzieprojecten.

Dodion is gefascineerd door audio en werkt regelmatig samen met muzikanten. Met Annelies Van Dinter (Echo Beatty) maakte ze een tribute aan de oermoeder van de punk, Patti Smith. Met Adriaan de Roover (Oaktree) bracht ze een muzikaal-poëtische meditatie uit. En samen met Chantal Acda toerde ze met ‘Nu Nog Even Niet’, een intimistisch cross-over-project. Diezelfde Chantal Acda zal er op Gedichtendag in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf ook opnieuw bij zijn. Je kent haar wellicht als zangeres/muzikante bij Isbells, maar leverde in 2021 met "Saturday moon" ook een prachtige soloplaat af.

Gedichtendag met Lotte Dodion en Chantal Acda
Datum:
27 jan. 2022
Startuur:
12:30
Einduur:
13:15
Organisator:
Openbare Bibliotheek Brugge
Locatie:
Hoofdbibliotheek Biekorf
Kuipersstraat 3, Brugge