Lees Meer!

Vrt-journaliste Ann De Bie ontvangt opnieuw drie auteurs in de Kamermuziekzaal van het Brugse Concertgebouw. Dit keer zijn dat Robbert Welagen, Frouke Arns en Aya Sabi. Dankzij Boekhandel De Reyghere maak je opnieuw kans om een van de besproken boeken te winnen. Maar of je nu een boek wint, of niet, het belooft in elk geval opnieuw een verrijkende zondagvoormiddag te worden.
Robbert Welagen is de meest ervaren auteur op de affiche. In 2021 publiceerde hij met Raam, sleutel al zijn negende roman. Net zoals bij zijn debuut Lipari uit 2006 haalde hij er de longlist van de Libris Literatuur Prijs mee. In Raam, sleutel verliest hoofdpersonage Karlijn haar vriend in een ongeluk, terwijl ze op dezelfde dag ook Hanna ontmoet, een vrouw voor wie ze onmiddellijk gevoelens krijgt. Karlijn is zelf ook auteur, en dat zorgt ervoor dat Raam, sleutel een intrigerend literair spel wordt over aantrekkingskracht, schuldegevoel en rouw.
Frouke Arns debuteerde in 2021 met De gelijktijdigheid der dingen. Daarin helpt een oude Duits-Noorse vrouw een Syrische vluchteling die via de Arctische route Noorwegen heeft bereikt. Tijdens zijn herstel komt haar eigen vluchtverhaal uit 1945 weer naar boven. Frouke Arns werd met haar boek genomineerd voor De Bronzen Uil 2022, de Nederlandstalige literaire debuutprijs van het ANV en Willemsfonds en ging naar huis met de Lezersprijs.
Half leven van Aya Sabi is een familiekroniek over drie generaties heen. Een kleindochter smeedt haar eigen pijn, die van haar moeder en grootmoeder tot een beklijvend verhaal. Het boek werpt zo een intieme blik op de rol van Marokkaanse migrantenvrouwen.
Aya Sabi publiceerde eerder al een verhalenbundel Verkruimeld land (2017), onderhield een blog op deredactie.be (2015-2017) en schreef columns voor o.a. De Morgen (sinds 2020). Half leven verscheen in 2022 en is haar romandebuut.

Lees Meer!
Datum:
12 mrt. 2023
Startuur:
11:00
Einduur:
12:30
Organisator:
Concertgebouw Brugge
Locatie:
Concertgebouw Kamermuziekzaal
't Zand 34, Brugge