Lees Meer! met Heleen Debruyne, Jamal Ouariachi en Gaea Schoeters

Heleen Debruyne, Jamal Ouariachi en Gaea Schoeters op de affiche van de eerstkomende aflevering van Lees Meer! Ook na twintig jaar blijft het boekenprogramma van de Openbare Bibliotheek Brugge interessante auteurs ontvangen! Vrt-journaliste Ann De Bie is opnieuw de interviewer in de kamermuziekzaal van het Brugse Concertgebouw. En Boekhandel De Reyghere verloot ook nu weer van elk besproken boek een exemplaar onder de aanwezigen. Zorg dat je erbij bent!

Heleen Debruyne schrijft niet alleen. Ze maakt ook radio voor Klara en is samen met Anaïs van Ertvelde de bezieler van Vuile lakens, een podcastreeks over seks en lichaam. Debruynes romandebuut “De plantrekkers” dateert al van 2016. In oktober 2021 verscheen "De huisvriend", een beklemmende, persoonlijke vertelling. Terwijl eind jaren zestig de wereld in beweging is, blijft in katholiek West-Vlaanderen veel bij het oude en verdiept een vrouw zich in familiegeheimen die nog altijd hun nawerking hebben.

Jamal Ouariachi was in 2014 al eens te gast in het boekenprogramma van de Openbare Bibliotheek Brugge. Hij kwam toen zijn roman "Vertedering" voorstellen en doet nu hetzelfde met zijn nieuwste boek "Herfstdraad". Daarin verhuist een schrijver met zijn gezin naar een buurt waar het verplicht is deel te nemen aan het sociale, antiracistische programma Het Kruispunt. Aanvankelijk ondergaat de schrijver, die getrouwd is met een vrouw van Marokkaanse afkomst, het allemaal met geamuseerde welwillendheid, maar dat verandert als de toon radicaler wordt. Hij sluit zich aan bij een groep buurtgenoten die zich van het Kruispunt heeft afgekeurd, tot de radicalisering ook daar toeslaat…

"Trofee" van Gaea Schoeters is nog zo’n boek dat de hete hangijzers uit het maatschappelijk debat niet schuwt. Hunter White is een fervente jager met ethische principes. Hij is in Afrika om de laatste van zijn big five te doden, een zwarte neushoorn. Hij gelooft oprecht dat het geld dat hij daarvoor moet betalen naar een kweekprogramma gaat om de lokale neushoornpopulatie in stand te houden. De jacht verloopt echter helemaal niet zoals verwacht als stropers zijn pad kruisen. Zijn droom verandert algauw in een nachtmerrie die hem steeds dichter bij de duisternis in zijn eigen hart brengt.
Trofee is een ode aan de wilde natuur en een scherpe kritiek op onze omgang met Afrika.

Lees Meer! met Heleen Debruyne, Jamal Ouariachi en Gaea Schoeters
Datum:
22 mei 2022
Startuur:
11:00
Einduur:
13:00
Organisator:
Openbare Bibliotheek Brugge
Locatie:
Concertgebouw Kamermuziekzaal
't Zand 34, Brugge