NEW SONGS: double bill met Mattias De Craene x Peter Verhelst en MARIS x Astrid Haerens

Speciaal voor deze avond tijdens AMOK gaan twee dichters en twee muzikanten op zoek naar wat hen verbindt, als artiesten en als mens.

MARIS en Astrid Haerens hadden eerder in onze eigen Groenplaats een succesvolle try-out waarin ze aan de hand van fragmenten uit Haerens' laatste bundel Oerhert op zoek gingen naar hoe deze gedichten klinken, waar woord overloopt in geluid en muziek wordt. Het verbaast dan ook niet dat deze twee elkaar de laatste maanden beter hebben leren kennen al zingen - Astrid volgde zangles en stemtraining bij Mariske - en in deze creatie de vrouwelijke stem(men) uit Oerhert op persoonlijke manier vertolken.

Mattias De Craene en Peter Verhelst leerden elkaar kennen tijdens een poëziesalon in Brussel waar Mattias saxofoon speelde. Ze raakten aan de praat tijdens het roken van een sigaret in de pauze en deze conversatie is nog steeds ongoing. Wat we tijdens deze avond te zien krijgen is
een iteratie van de conversatie, 2 perspectieven - muziek en woord - zoeken elkaar op en proberen te connecteren, eerder dan (bege)leiden of illustreren. De methode jazz, het resultaat filmisch. Mattias en Peter dromen van muziek als een huisdier dat op de zetel ligt te slapen, naast je in huis leeft. Geluid als metgezel.

NEW SONGS: double bill met Mattias De Craene x Peter Verhelst en MARIS x Astrid Haerens
Datum:
04 okt. 2022
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Kaap
Locatie:
Biekorf
Sint-Jakobsstraat 20, Brugge