Show, don't tell

Inge Verbruggen is boekenverslaafd. Ze leest alle genres, maar Young Adult nog het meest, omdat ze zelf altijd 17 is gebleven. Al heel vroeg wist ze dat ze schrijfster wilde worden en spannende verhalen vol avontuur wilde creëren.

Ze schrijft korte verhalen en Young Adults die ook gesmaakt worden door een volwassen publiek. Haar jeugdthrillers zijn heel herkenbaar en er zijn technische snufjes in verwerkt waardoor ze hedendaags en realistisch zijn. Tot nu toe schreef Inge drie thrillers voor young adults: Duivels spel (2019), Labyrint (2021) en Doodverklaard (2021).

Droom je er zelf ook van om verhalen te schrijven? Of wil je weten wat maakt dat je een boek niet kan wegleggen en je elke situatie duidelijk voor je ziet gebeuren? Inge leert ons hoe je met een paar simpele trucs een beeldend verhaal kan schrijven dat indruk zal maken bij de lezer. Show, don’t tell betekent letterlijk dat je de lezer moet laten zien wat er gebeurt, en het niet moet vertellen. In deze workshop wordt de schrijfterm uitgelegd met eenvoudige voorbeelden en kan je de opgedane kennis onmiddellijk gebruiken.

Schrijfworkshop n.a.v. thrillerevent Plaats Delict.

Show, don't tell
Datum:
17 jun. 2022
Startuur:
18:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Clavis Conceptwinkel Brugge
Locatie:
Clavis Conceptwinkel Brugge
Sint-Amandsstraat 5, Brugge