WeerWoord - editie ‘woord’ - Jaouad Alloul, Seckou Ouologuem, Hind Eljadid + open mic

WeerWoord is een platform in Brugge dat een podium biedt aan nieuwe stemmen.

Maandelijks organiseert het team achter WeerWoord twee open mic-avonden in KORF. De ene avond ligt de focus op tekst, de andere avond staat Weerwoord in het teken van comedy.


Drijvende krachten achter WeerWoord zijn de Brugse artiesten Nina Everaert (Stadsdichter Damme, finaliste BK Poetry Slam 2022-2023, spoken word-artieste en rapper), Dalilla Hermans (journalist, schrijver, columniste, theatermaker en podcast-host), Willem Blontrock (aka Doc Senz - rapper, beatmaker, producer) en Karim Shatla (all-round comedyfanaat, frontman van verschillende underground bands).


Nina, Karim, Willem en Dalilla organiseren WeerWoord in samenwerking met De Republiek en met steun van Jeugddienst Brugge.


De line-up van deze eerste WeerWoord-avond tijdens Brugotta Festival ziet er veelbelovend uit:


Kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul is een artistieke kameleon bij uitstek. Opgeleid als banketbakker zette hij zijn eerste stappen op het podium als drag queen. Vele jaren later heeft hij zich ontpopt tot de verhalenverteller die hij vandaag is. Zingen, acteren, dansen, presenteren, regisseren, fotografie, film, kunst en mode zijn voor hem één grote speeltuin.


Al sinds zijn tienerjaren is Seckou Ouologuem bezig met spoken word. Hij begon met rappen in een hiphopgroepje en evolueerde later naar slampoetry. Die evolutie was niet zonder succes. In 2009 ontving hij de slamaward van de interculturele beweging KifKif. Hij won de Spoken Van Dale in de categorie lyrics (2015) en werd Belgisch rapkampioen (2017). In 2020-2021 was Seckou stadsdichter van Antwerpen en in 2022 werd hij museumdichter in Brugge.


Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Voor haar performatieve woordkunst won ze verschillende awards waaronder de VanDale spoken award in 2017, de BILL-award in 2018, de emancipatieprijs van VOEM in 2019, de El Hizrja literatuurprijs in 2020, ... Met haar kritische gedachtegang verovert ze woord per woord de literaire wereld.


Tussen deze artiesten is er ruimte (tijdslots van 3 tot 5 minuten) om tijdens de open mics zelf het podium in te nemen. Hiervoor kan je op voorhand of de avond zelf inschrijven.

WeerWoord - editie ‘woord’ - Jaouad Alloul, Seckou Ouologuem, Hind Eljadid  + open mic
Datum:
09 apr. 2023
Startuur:
19:00
Einduur:
23:00
Organisator:
Cultuurcentrum Brugge
Locatie:
KORF
Naaldenstraat 4, BRUGGE