Leestip van Elias Vanhaecke

Geweldige combinatie van een thriller en een klassieke tragedie.

11 februari 2022

Richard Papen, een ingetogen jongen van simpele komaf, verlaat zijn thuis om Grieks te gaan studeren. Hij raakt bevriend met een groepje elitaire medestudenten die allemaal in de ban zijn van de oude Griekse beschaving. Richard beschouwt zijn medestudenten als goden op aarde die geen fout kunnen begaan, maar later in het schooljaar ontdekt hij dat het groepje nogal wat hun kerfstok heeft. Zo raakt Richard betrokken in een groots drama die de ware aard van zijn vrienden laat blijken.

Hoewel het noodlot van de personages al in het begin van het verhaal beschreven staat, weet Donna Tartt het boek spannend te houden. Dit komt omdat de personages en de relaties op zich enorm meeslepend en spannend zijn. Daarnaast zit het verhaal vol met wendingen die je nooit ziet aankomen die je dan weer direct verslaafd maken aan het boek.

Het interessantste aan De verborgen geschiedenis vond ik het contrast tussen de eerste helft en de tweede helft van het boek. Ik merkte dat mijn visie op alle personages vanaf dit punt compleet omsloeg. Dit toont hoe goed Donna Tartt met haar verhaal de lezer echt alles kan doen geloven.

Ook de beschrijvingen van de personages, de scènes en de landschappen zijn echt fenomenaal. Ik kon me echt de wondermooie landschappen van Vermont voorstellen.

De verborgen geschiedenis is volgens mij een echt topboek dat iedereen gelezen moet hebben. Zowel voor liefhebbers van de klassieke literatuur als hedendaagse thrillers is er wat te vinden.



Synopsis

Vier jongens en een meisje vormen een exclusief groepje studenten klassiek Grieks aan een Amerikaans college waar hun experimenten met oude Griekse riten leiden tot twee moorden.

Leestip van Elias Vanhaecke

De verborgen geschiedenis
Titel:
De verborgen geschiedenis
Auteur:
Donna Tartt
# pagina's:
621 p.
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023467212
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Generatie (X)

Gerelateerde leestips