Een van ons liegt, durf het onderzoek aan!

16 mei 2024

Het boek dat ik heb gelezen is “Een van ons liegt”. Het is geschreven door de Amerikaanse auteur Karen M. McManus. Voor ik aan het boek begon wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar het was een aangename verrassing. Ik heb genoten van dit boek te lezen, ook al ben ik geen fervente lezer. Het is spannend, maar veel meer dan dat. Het voldoet aan al de eisen die ik stel aan een boek, een aanrader dus!

Het verhaal gaat over 4 jongeren die op dezelfde school zitten, maar geen goede band hebben met elkaar. Op een gegeven moment moeten ze allemaal nablijven voor iets wat ze niet hebben gedaan . Daardoor zijn ze allemaal getuige van de dood van Simon, een medestudent. De politie onderzoekt zowel Browyn, Addy, Nate en Cooper. Allemaal zijn ze op een gegeven moment hoofdverdachte. Wanneer het verhaal ten einde loopt is de spanning te snijden, en de schuldige van de moord op Simon komt onverwacht uit de hoek.

Wat volgens mij dit boek zo goed maakt, is de manier waarop de auteur de vier hoofdpersonages neerzet. Er is geen alwetende verteller, maar we zien de gebeurtenissen door de ogen van de vier hoofdpersonages. Elk karakter heeft zijn eigen perspectief, waardoor je als lezer steeds een inzicht hebt in hun gedachten. Ook creëert deze vertelstijl een betere verbondenheid met het verhaal, doordat we de gevoelens van de personages kunnen lezen en beter begrijpen.

Bovendien speelt de ruimte, een middelbare school, een cruciale rol in het verhaal. McManus heeft geprobeerd om de herkenbare typetjes die er op elke middelbare school zijn voor te stellen. Zo is er bijvoorbeeld het populaire meisje Browyn, maar ook de sportieve Cooper. Door de school vol tieners als ruimte te gebruiken maakt de auteur perfect gebruik van de dynamiek tussen de leerlingen. Er zijn veel onderlinge spanningen, relaties en geroddel. Deze setting voor het verhaal zorgt voor extra spanning, wat ik heel aangenaam vond om te lezen.

Ten slotte kan ik niet anders dan “Een van ons liegt” aanraden aan iedereen die houdt van een goed opgebouwde thriller met boeiende personages en een onverwachte ontknoping. Het is een enorm meeslepend boek dat me vanaf het begin interesseerde, ik raad het dan ook ten zeerste aan om te ontdekken.


Een van ons liegt
Titel:
Een van ons liegt
Auteur:
Karen M. McManus
# pagina's:
1 digitaal bestand
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Van Goor
ISBN:
9789000352975
Materiaal:
E-boek
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips