Leesgroep poëzie @De Reyghere

De wereld van de poëzie kent een veelheid aan krachtige, prikkelende, gevoelige en uiterst creatieve auteurs. De poëtische beleving is een van de hoekstenen van de creatie van kunst. Sommigen noemen poëzie zelfs "proza zonder de ballast". Desondanks krijgt de dichtkunst vaak niet de aandacht die ze verdient en dringt ze niet genoeg door in de mainstream. Daardoor is het voor velen een hele uitdaging om zich erin te verdiepen en om te weten wat er leeft in de poëzie. Nu we aan ons achtste leesgroepjaar beginnen, kunnen we alvast met trots zeggen dat we daar met verve in slagen!

In vijf bijeenkomsten zetten we de deuren van de poëzie het komende jaar helemaal open. Met Joost Dancet als begeleider gaan we diep in op een selectie bundels. We gaan daarbij uit van uw persoonlijke leeservaring en gaan op zoek naar een dieper begrip van het dichtwerk en de dichter die we bespreken. Aangedikt met audio- en filmfragmenten van de besproken dichters. De begeleiding zorgt ervoor dat we binnen de lijnen van de bundel blijven kleuren.

Om je goed op weg te helpen organiseren we twee weken voor de bijeenkomst een inleiding op de bundel. Daarin krijg je al enkele aandachtspunten en thema's aangereikt die je tijdens het lezen in het achterhoofd kan houden. Dit zijn kortere sessies die je van thuis uit via de computer kan volgen. Daarnaast verzamelt Joost Dancet op zijn poëzieblog een overzicht van recensies en audio- en filmmateriaal om je helemaal in te leven. Hieronder meer daarover.

We zorgen ervoor dat de groep niet overdadig groot wordt, dus zijn de plaatsen beperkt. Zo blijft de sfeer intiem en kan iedereen zijn of haar inbreng doen. Een glas wijn of ander nat helpt alvast om de tongen los te maken.