Leestip van Ann Verleye
'A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one', George R.R. Martin

Dit boek moet je één keer in je leven hebben gelezen!

19 juni 2020

Wil je teruggeflitst worden naar de middeleeuwen? Hou je van een avontuurlijke historische roman? Dan is dit boek een aanrader.
Het boek is een klassieker en het heeft vele prijzen gewonnen. In je leven moet je dit boek wel één keer hebben gelezen. Het boek dateert al van 1973, maar dat merk je totaal niet. Dolf, het hoofdpersonage uit Nederland, wordt teruggeflitst naar het jaar 1212. Hij wil een riddertornooi in Frankrijk bijwonen, maar door een fout in de teletijdmachine komt hij in Spiers in Duitsland terecht. En toevallig komt er daar een stoet met kinderen voorbij die naar het Jeruzalem willen om het land te bevrijden. Hij kan niet meer terug naar het heden en besluit dan maar mee te gaan met deze kinderkruistocht. Ze beleven allerlei avonturen op hun zware tocht doorheen Duitsland en Italië.
Of er kinderkruistochten hebben plaatsgevonden, is niet zeker.
Historici denken eerder dat het ging om arme jongeren of ontheemde boeren die de tocht maakte. In de 13de eeuw zijn er tochten vertrokken vanuit Duitsland en Frankrijk.

Synopsis

Dolf Wega belandt door een tijdmachine plotseling in de kinderkruistocht van 1212. Omdat hij niet meer terug kan naar de 20e eeuw , besluit hij ongeveer 8000 kinderen te volgen op hun gevaarlijke tocht over de Alpen naar Genua, waar een wonder zal gebeuren.

Leestip van Ann Verleye
'A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one', George R.R. Martin

Kruistocht in spijkerbroek
Titel:
Kruistocht in spijkerbroek
Auteur:
Thea Beckman
# pagina's:
363 p.
Uitgeverij:
Lemniscaat
ISBN:
9789060691670
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kinderkruistochten