Julie C.

Vanaf het moment dat ik kon lezen, verslond ik ieder boek dat ik te pakken kon krijgen. Mijn ouders dachten dat dit een fase zou zijn en dit ooit wel eens zou stoppen. Helaas, de honger naar goede boeken blijft groeien. En dus ook mijn boekenkast. Maar dat vind ik niet zo erg, aangezien ik mijn boeken steeds herlees. Ik ben vooral fan van Young Adult en fantasy, maar kan evengoed genieten van een mooie roman (De 7 zussen, prachtig gewoon!) of een spannende thriller (Domina-reeks van L. S. Hilton, zeer verrassend en goed doordacht). Ook non-fictie houdt mijn aandacht vast, voornamelijk het meeste van WO I en WO II. Laat die boeken maar komen!
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Tijdens een eerste bezoek als kind aan de bib, werd ik direct verliefd op de papieren parels. Ik denk dat dit met mijn meter was, en het boekje ging over een pinguin. Wat ik daarna nog allemaal heb gelezen kan ik mij niet herinneren, maar ik wist wel dat ik wou proberen om alle boeken te lezen die er stonden. Mijn woensdagmiddagen bestonden dus vooral uit bezoekjes aan de bib en mijn hele middag liggen lezen in de kussens.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

De Royals van Erin Watt en Het Huis van de Nacht-reeks van P. C. Cast & Kristin Cast. Sinds vorig jaar ben ik ook verslingerd aan de boeken van Sarah J. Maas!

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

J. K. Rowling, Nicci French, Sarah J. Maas en Jennifer L. Armentrout.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Ik maak er gewoon tijd voor: de Eragon-reeks van Christopher Paolini, prachtig geschreven fantasyverhaal. De Hunger Games blijft ook een favoriet, maar de absolute topper die ik toch jaarlijks herlees is Harry Potter. Telkens ontdek je toch details die je voordien nog niet had opgemerkt. Het verhaal blijft ook magisch!

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Vriendinnen, we kunnen uren discussiëren over bepaalde boeken!

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Harry Potter, ieder kind moet dit gelezen hebben. Mag voor mij verplichte literatuur worden op school.

Hoe kies je je volgende boek?

Op basis van verhaal en recensies van auteurs.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Fantasy en Young Adult boeken

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Julie C.

Unconditional book addict.

Enkele leestips van Julie

Ontdek enkele leestips van Julie