Lezing 'De geuren van de kathedraal' door Wendy Wauters

In haar levendig geschreven boek ‘De geuren van de kathedraal’ voert kunsthistorica dr. Wendy Wauters ons mee naar een van dé hotspots van de 16de eeuw: de kathedraal van Antwerpen. Zoals de Brugse Onze-Lieve-Vrouwekerk was dit majestueuze bouwwerk het kloppend hart van de stad, waar mensen van allerlei pluimage én dieren elkaars pad kruisten.


Ons idee van kerk als een plaats van religieuze verstilling staat haaks op de levendige 16e-eeuwse realiteit. Het was er een drukte van jewelste doordat er tientallen missen per dag gelezen werden aan de talloze zijaltaren van de gilden en ambachten. Tijdens deze lezing neemt Wendy Wauters ons met al onze zintuigen mee naar de fascinerende belevingswereld van de 16e-eeuwse kerkganger. Na de lezing bieden we een drankje aan.


Haar boek ‘De geuren van de kathedraal’ is de publieksversie van het doctoraatsonderzoek waarmee Wendy Wauters in 2021 promoveerde tot doctor in de Kunstwetenschappen (KU Leuven). Haar proefschrift werd meermaals bekroond en haar publieksboek groeide intussen uit tot een bestseller die prijkt op de longlist voor de Libris Geschiedenis 2023.


Na een carrière als art director in de reclamesector ging Wendy Wauters aan de slag als hoofd collectievorming non-fictie voor de Antwerpse bibliotheken. Ze is een veelgevraagd spreker en houdt ervan om de kleine verhalen van de 16de eeuw voor het voetlicht te brengen.


Praktisch  • Zondag 3 december 2023, 10u30-12u00 (deuren: 10u00)

  • Vriendenzaal (Groeningemuseum), Dijver 12, 8000 Brugge

  • Taal: Nederlands

  • Tickets: €8 (inclusief drankje achteraf)


Lezing 'De geuren van de kathedraal' door Wendy Wauters
Datum:
03 dec. 2023
Startuur:
10:30
Einduur:
12:00
Organisator:
Musea Brugge
Locatie:
Vriendenzaal Musea Brugge
Dijver 12, Brugge