Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Terug naar Nimmernimmer!

26 juli 2021

Een nieuw avontuur in de wereld van de Iron Fey. In De ijzerraaf vertelt Robin Goodfellow, beter bekend als Puck, zijn verhaal. Afwisselen met het nieuw avontuur, leer je Puck beter kennen. Er is een nieuw gevaar in Nimmernimmer, daar komt Puch achter op de goblinmarkt. Het schijnt menens te zijn. Daarvoor schakelt hij de hulp van de IJzerkoningin en prins Ash in. Kunnen ze het tegen die nieuwe bedreiging opnemen?

Wat is het een prettig weerzien om terug in de wereld van Nimmernimmer te zijn! Na de Iron Fey serie had ik toch wel een book hangover. Heb jij die serie nog niet gelezen? Geen nood, Kagawa heeft dit uitstekend aangepakt. Als er verwezen wordt naar gebeurtenissen uit de Iron Fey serie, dan legt ze dit kort uit. Zo kan je als nieuwe lezer van Kagawa ook gewoon genieten van deze wereld. Ben je al bekend met deze wereld, dan is het zeker een opfrissing die welkom is. Persoonlijk vind ik de schrijfstijl in dit deel beter dan in de Iron Fey serie. Kagawa heeft zich overtroffen daarin voor mij.

Het is geweldig om Puck te mogen volgen, om zijn kant van het verhaal te horen. Je leert hem namelijk beter kennen, waar hij precies vandaan komt. Zijn karakter heeft een eigenheid in dit boek en dat trekt hard aan. Het is zo interessant om zijn gedachten te mogen volgen.

Echter mocht dat kwade misschien anders uitgewerkt zijn. Of toch, wat het groepje, want er doen nog een paar bekende personages mee, ermee doet. Ze gaan uiteraard de strijd aan, maar de vecht scènes waren mij iets te veel van het goede qua beschrijving. Dat zorgt zeker voor actie, maar het verveelt wel een beetje na een tijd. De gehele tocht daarentegen is wel zeer aangenaam om te lezen en het is erg spannend.

Grimalkin was in de Iron Fey serie mijn favoriet personage en dat is nu niet anders. Deze eigenwijze kat doet waar hij zin in heeft, maar zonder Grimalkin was het sowieso helemaal fout gelopen. Grimalkin maakt dit boek weer eens af. Zonder hem zou het niet hetzelfde zijn!

Kortom, De IJzerraaf is sowieso wel een aanrader. Zeker als je fan was/bent van de Iron Fey serie. Ben je nieuw, dan is dit ook een aanrader! Kagawa neemt je helemaal weer mee naar de magie van Nimmernimmer. Ik ben helemaal opnieuw verkocht aan deze personages. Vier sterren voor deze uitstekende fantasy!

Synopsis

Puck ontdekt een wezen dat met een enkele aanraking alle slechtheid in een fey naar boven haalt. Samen met Meghan, Ash, Keirran en Nyx probeert hij dit gevaar te bestrijden. Vanaf ca. 15 jaar.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

De ijzerraaf
Titel:
De ijzerraaf
Auteur:
Julie Kagawa
# pagina's:
366 p.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
HarperCollins
ISBN:
9789402707342
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips