Leestip van Amélie Messens

Wat een topper!

11 februari 2023

“Nooit Meer”, wat een verhaal! Deze vertelling is perfect voor lezers die genieten van een vleugje romantiek gemengd met een realistische diepgang. Het is een beklijvende roman die je meeneemt in het reilen en zeilen van het leven van het hoofdpersonage.

Colleen Hoover is gekend al omwille van haar andere romans en haar boeken vallen erg in de smaak op #BookTok. Dat is een fenomeen op TikTok waarbij video’s gemaakt worden over boeken en gedeeld worden met de hashtag #BookTok. De korte video’s stimuleerden mij om het boek te lezen. Ik heb geen moment spijt gehad.

Het boek gaat over Lily, een jonge dame in de twintig. Ze wordt verliefd op een knappe neurochirurg Ryle. Hij is intelligent, gevoelig, knap en een tikkeltje assertief. Het verhaal wordt regelmatig onderbroken met flashbacks uit Lilly’s leven, want ze had geen makkelijke jeugd. Daarnaast leerde ze op jongere leeftijd Atlas kennen. Hij was een dakloze jongen die Lilly’s hart had gestolen. De nieuwe relatie van de jonge dame met Ryle deed haar vaak denken aan Atlas. Hij leek verleden tijd te zijn tot hij plots voor haar neus stond.

Niets liep echter zoals Lily had gedroomd, want haar relatie met Ryle was niet enkel rozengeur en maneschijn. Ik had gevoel dat ik helemaal meegezogen werd in de verraderlijke kanten van een relatie. Toen ik de eerste hoofdstukken van het boek las, had ik nooit gedacht dat de relatie van de twee jongvolwassen op die manier zou evolueren.

Ik ben heel positief over het boek dat ik snel uitgelezen heb ondanks het feit dat het 400 pagina’s telt en was het heel moeilijk om het verhaal aan de kant te leggen. De schrijfster weet de juiste woorden te gebruiken waardoor je helemaal in het boek gezogen wordt. Het was een rollercoaster van emoties. Kortom, ik raad je het boek ten sterkste aan!

Mijn tip is om eerst het boek te lezen voordat de film uitkomt, want bij boeken heb je vaak meer ruimte om je helemaal in het verhaal in te leven.

Synopsis

Een jonge vrouw staat voor een moeilijke keuze als de liefde van haar leven haar mishandelt.

Leestip van Amélie Messens

Nooit meer
Titel:
Nooit meer
Auteur:
Colleen Hoover
# pagina's:
400 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN:
9789401910552
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Geweld ; gezin, Partnergeweld
Aanbevolen voor:
warm,
meeslepend,
hartverscheurend

Gerelateerde leestips