Leestip van Kobe Kerckaert

Mijn leven undercover, een aanrader?

11 februari 2023

Amaryllis Fox' boek 'mijn leven undercover’ geeft je een kijk in het leven van een werkelijke CIA-agent. Fox, zowel de schrijver als het hoofdpersonage, deelt haar persoonlijke verhalen en ervaringen als CIA-agent op een zowel informatieve als vermakelijke wijze.

Aan de ene kant vind ik het een goed boek, omdat ik wel fan ben van de inhoud en ik het enorm interessant vind om te lezen over hoe het leven van een CIA-agent in elkaar zit. Er zijn echter bepaalde aspecten die ik minder goed vond. Ik vind dat Fox de indruk wekt om te vaak te willen bewijzen dat de verhalen die ze vertelt in het boek daadwerkelijk zijn gebeurd, ze vermeldt namelijk veel te veel details en ze gebruikt immens veel bijvoeglijke naamwoorden. Ik vind die overmaat te overheersend en dit heeft echt wel gezorgd tot minder leesplezier.

Daarnaast draait het verhaal te veel rond haar verleden, kindertijd en haar leven voordat ze CIA-agent was. Dat gedeelte neemt zeker de helft van het boek in terwijl dat helemaal niet de kern van de zaak zou moeten zijn. Ik snap dat je soms verwijst naar het verleden, maar in dit boek wordt het verleden te veel gezien als essentie.

Over het algemeen vond ik het dus maar een zwak boek. Als je geïnteresseerd bent in de CIA of het undercover leven, dan is het boek voor jou misschien toch wel echt een aanrader. Het boek draait namelijk niet alleen rond de leuke aspecten van de job, maar ook de vele gevaren en moeilijkheden waar een undercover elke dag mee kampt.

Leestip van Kobe Kerckaert

Titel:
Mijn leven undercover
Auteur:
Amaryllis Fox
# pagina's:
272
Aanbevolen voor:
intens

Gerelateerde leestips