Silke Wimme

Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Geen idee eigenlijk, ik denk mijn grootouders en mijn oom en tante die beiden in de bib werkten.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

De boeken van Kevin Valgaeren. Telkens maanden uitkijken tot zijn nieuwe boek uitkomt, en dan lees ik deze veel trager uit dan alle andere boeken om er zolang mogelijk van te kunnen genieten.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Ohh zeker en vast John Shors, Aline Van Wijnen, Kevin Valgaeren, Umberto Eco, Colleen McCollough, Carmen Mola, Pierre Jarawan, Kate Mosse.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Heb al verscheidene keren de boeken van Colleen McCullough herlezen. 'De doornvogels', 'Botany Bay', etc....Moest ik nog meer tijd hebben zou ik zeker ook 'De gelukskinderen' van John Shors herlezen.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Als ik een boek cadeau geef ga ik meestal voor een boek van John Shors of van Kevin Valgaeren. Beetje afhankelijk voor wie het bestemd is.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik hou rekening met veel verschillende factoren, zoals de auteur, heb ik reeds een boek van hem gelezen of niet? Vond ik de voorgaande boeken goed? Als het een debuut is durf ik ook soms wel de achtergrond van de auteur te checken. Daarnaast ga ik ook kijken naar de korte inhoud, het thema van het boek, spreekt deze mok aan? En af en toe wordt ik aangetrokken door een bijzondere cover. Persoonlijk ga ik minder in op tips van vrienden tenzij ik weet dat we dezelfde smaak hebben.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Vooral recente boeken, die pas zijn uitgegeven. Zowel fictie als non-fictie. Ik lees vooral boeken (zowel fictie- als non-fictie) over Azië, geschiedenis, cultuur, sociale thema's, etc... en thrillers.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://www.boeken-cast.nl/

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Silke Wimme

Silke Wimme

A book is a magical thing that lets you travel to far-away places, without ever leaving your chair

30 x Thrillers 5 x Dikke boeken 5 x Dunne boeken 30 x Leestips gedeeld 1 x Video tips 30 x Recente boeken 15 per 6 maanden 15 x Detectives 1 x Fantasy 30 x Romans 5 x Romantische literatuur 1 x Graphic novels 15 x Non-Fictie

Enkele leestips van Silke

Ontdek enkele leestips van Silke