Leestip van Luka Verheire

Een kijk achter de schermen van een assisenzaak.

10 februari 2023

Wanneer een eenzame boer in Saint-Léger op gruwelijke wijze door een bende wordt vermoord kijkt niemand naar hem om. De roofmoord werd pas na een week ontdekt toen de jongeren terug kwamen om het erf in brand te steken. Ze zijn trots op het gestolen geld en kopen de nieuwste gadgets. Het is pas wanneer een van de bendeleden zich uitgesloten voelt dat hij de misdaad opbiecht dat de daders gevonden worden.

In het waargebeurd verhaal van Chris De Stoop krijg je een inkijk in de moord van zijn nonkel Daniel. Hij had de man nog nooit gezien, maar toch besloot de auteur om de rol van nabestaande te bestrijken tijdens procedure. Een heel moedige keuze blijkt achteraf. Het meeslepende verhaal neemt je mee naar de planning vooraf, de moord, de rechtszaak en de rouw. Met andere woorden het volledige proces.

De schrijver legt de focus niet enkele op de feiten maar ook op het sentimentele deel, hij beschrijft de omgeving met veel passie. Ook toont het hoe belangrijk de juiste vrienden een invloed kan hebben op je toekomst. Het boek is op een simpele manier verwoord door Chris De Stoop en geschreven vanuit De Stoops belevenis.

Voor de mensen die eens een echte moordzaak van dichter willen bekijken is dit het ideale boek. Het houdt je vastgekluisterd en het lezen zelf gaat heel vlot.

Het is niet enkel entertainment voor de lezer, in mijn opinie is het ook een eerbetoon aan Daniel, en een manier van de schrijver om het verhaal een plaats te geven.

Synopsis

De auteur onderzoekt het leven van en de moord op zijn oom Daniel.

Leestip van Luka Verheire

Het boek Daniel
Titel:
Het boek Daniel
Auteur:
Chris De Stoop
# pagina's:
254 p.
Genre:
Waargebeurd
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403102719
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Moorden, Familie, Platteland ; Vlaanderen, Rechtszaken ; België
Aanbevolen voor:
confronterend,
tragisch,
aangrijpend

Gerelateerde leestips