Leestip van Tibo Lowagie

"Het Boek Daniel" - Een aangrijpend waargebeurd verhaal.

13 februari 2023

In het boek "Het Boek Daniel" van Chris De Stroop treedt de auteur zelf op als protagonist. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van zijn oom die om het leven is gekomen tijdens een overval die uit de hand liep. Met geen naaste familieleden meer in leven, besloot Chris namens zijn familie voor gerechtigheid te pleiten tijdens de assisenzaak. Daarnaast trachtte hij inzicht te verkrijgen in de gedachtegang van de daders.

Het aangrijpende verhaal neemt de lezer op een emotionele reis door alle fases van het drama. Van de vooravond van de moord tot aan het pleidooi in de rechtszaal. De lezer aanschouwt hoe hopeloze situaties beste vrienden in vijanden kunnen veranderen.

De schrijfstijl van de auteur is eenvoudig en zorgt voor een vlotte leeservaring. De omgeving wordt op een uitgebreide en intrigerende manier geschetst, waardoor de lezer zich nog beter kan inleven in de situaties. Hoewel de auteur familie was van het slachtoffer, blijft hij objectief tijdens het schrijven van het boek. Hierdoor krijgt de lezer een heldere en duidelijke kijk op de situatie.

Ik raad dit boek ten zeerste aan aan mensen met interesse in psychologie en moordzaken.

Synopsis

De auteur onderzoekt het leven van en de moord op zijn oom Daniel.

Leestip van Tibo Lowagie

Het boek Daniel
Titel:
Het boek Daniel
Auteur:
Chris De Stoop
# pagina's:
254 p.
Genre:
Waargebeurd
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403102719
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Moorden, Familie, Platteland ; Vlaanderen, Rechtszaken ; België
Aanbevolen voor:
meeslepend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips