Leestip van Maritt Allewaert

Meeslepend, maar gebrek aan spanning

12 mei 2024

Het boek dat ik heb gelezen, is One Small Thing van Erin Watt, een pseudoniem voor het schrijversduo Jen Frederick en Elle Kennedy. In deze recensie zal ik mijn leeservaring meegeven met jullie.

Vanaf het eerste moment werd ik meegesleept in het verhaal van de zeventienjarige Beth. Rachel, de zus van Beth, is drie jaar geleden in een tragisch ongeval terechtgekomen, wat leidde tot haar dood. Sindsdien zijn haar ouders extreme controlefreaks geworden. Beth's kamerdeur wordt op een bepaald moment in het verhaal zelfs verwijderd. Op een avond trekt ze er stiekem op uit en ze ontmoet de charmante Chase. Er ontstaat meteen een klik en uiteindelijk belanden ze samen in bed. Het nieuwe schooljaar start en plots ziet ze Chase staan in de schoolgangen, wat voor Beth een aangename verrassing is. Ze verneemt dat de hele school van mening is dat Chase hier niet op zijn plek is, maar in het begin begrijpt ze niet waarom. Ze ontdekt dat zijn werkelijke naam Charlie is en dat hij de dronken bestuurder is die Rachel heeft doodgereden. Beth kan echter haar gevoelens voor deze jongen niet aan de kant schuiven.

Persoonlijk vind ik dat het verhaal zeer vlot leest en het schrijversduo een aangename schrijfstijl heeft. Het emotionele aspect in het verhaal maakt het ook mogelijk om je beter in te leven in de personages. Als lezer wordt je geraakt door de mooie beschrijving van Beths emoties. Het plot speelt zich echter in het begin van het boek af. Hierdoor voelt het verhaal na een tijdje saai aan, vanwege het gebrek aan actie en spanning. Naar mijn mening ligt de nadruk te veel op de relatie tussen Charlie en Beth. De gedachten van Charlie blijven voor de lezer verborgen, omdat het verhaal vanuit Beths perspectief verteld wordt (ik-verteller). Volgens mij zouden twee vertelperspectieven het verhaal spannender en beter maken. Ook de geloofwaardigheid van het verhaal heb ik vaak in vraag gesteld tijdens het lezen. Het lijkt allemaal in scène gezet, vooral met het feit dat Charlie ook nog eens op dezelfde school zit.

Ondanks de vlotte leeservaring en de aangename schrijfstijl, waardoor je het boek in één stuk uitleest, ontbreekt het verhaal aan spanning en actie. Als je graag wordt overspoeld door emoties en liefde, dan raad ik dit boek zeker en vast aan. Als je echter liever houdt van een thriller, zou je misschien beter een ander boek overwegen.


Leestip van Maritt Allewaert

One small thing
Titel:
One small thing
Auteur:
Erin Watt
# pagina's:
1 digitaal bestand
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij De Fontein Jeugd
ISBN:
9789026149177
Materiaal:
E-boek
Onderwerp:
Rouwproces, Onmogelijke liefde, Vergeving
Aanbevolen voor:
hartverwarmend,
tragisch,
meeslepend

Gerelateerde leestips