Leestip van Daan De Rock

Buitengewone helden in een wonderbaarlijke wereld

6 februari 2023

In Helden neemt Stephen Fry je mee naar het klassieke Griekenland van drieduizend jaar geleden. Je zult kennismaken met de dapperste, stoerste en sterkste Hellenistische vedettes, maar ook met sluwe en spitsvondige krijgers. Fry brengt de antieke heldenverhalen op sprankelende wijze tot leven en sleurt je mee in de avontuurlijke levens van de Griekse protagonisten. Geniet met volle teugen van de luchtige en humoristisch taal en laat je volledig gaan in de glorieperiode van het Land aan de Middellandse Zee.

Houd je ervan een nieuwe cultuur te ontdekken, heldenverhalen te lezen of eens goed te lachen? Dan is dit boek ideaal voor jou. Sthepen Fry dompelt je op een unieke manier onder in de charmante Griekse cultuur. Hij kopieert hierbij niet gewoon de klassieke queesten en avonturen, maar maakt er echt zijn eigen ding van. Dit maakt het boek op geen enkel moment saai of beschrijvend, maar het zorgt voor een prettige leeservaring. Hoewel geen enkele voorkennis nodig is, raad ik iedereen wel aan eerst het boek Mythos te lezen. Je zult je hierdoor net een tikkeltje beter kunnen situeren in het Griekse godensysteem en het gedrag van de helden net wat meer begrijpen. Verder is het nog belangrijk te weten dat dit boek niet één verhaal is, maar een verzameling van vele. We gaan eerst op pad met de sluwe Perseus, vervolgens volgen we de beresterke Herakles en we eindigen onze tocht met de jacht op de gruwelijke Minotaurus. Onderweg komen we nog tal van andere dappere leiders tegen zoals Jason en Oidipous. Kortom, Helden heeft voor elk wat wils en biedt een solide mix tussen pure paardenkracht en geniaal vernuft!

Wil jij nu weten waarom Herakles zijn vrouw en al zijn kinderen doodde of hoe Oidipous de Sfinx te slim af was? Aarzel niet langer en lees Helden! Ikzelf heb er een geweldige leeservaring aan overgehouden en heb met volle teugen van zowel de inhoud als de taal genoten. Helden is dus naar mijn mening, net zoals Mythos, een echte aanrader!

Synopsis

Moderne hervertelling van de Griekse mythen.

Leestip van Daan De Rock

Helden : de grote avonturen uit de Griekse mythologie
Titel:
Helden : de grote avonturen uit de Griekse mythologie
Auteur:
Stephen Fry
# pagina's:
475 p., [16] p. platen
Uitgeverij:
Thomas Rap
ISBN:
9789400402935
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Grieks-Romeinse mythologie
Aanbevolen voor:
tragisch,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips