Lieve Hoet

Geboren in San Martin (Argentinië) in 1950, toen ik bijna 6 was zijn we teruggekeerd naar België. Na de plotse dood van mijn vader verhuisden we naar Dilbeek. Daar beleefde ik een boeiende jeugd, met de Chiro, een leuke school en... veel boeken waar ik me graag in nestelde. Twee jaar in Leuven kon ik volop proeven van het studentenleven. Weer een verhuis later volgde ik de licenties biologie in Gent. En daar leerde ik Daniël, mijn latere (en nog altijd huidige) man kennen. We kwamen in Wingene terecht, dan in een boerderijtje in Ruiselede en later in Brugge. En ondertussen werden onze twee zonen geboren, kregen we prachtige schoon- en kleinkinderen en geniet ik nu van een goed gevuld pensioensbestaan. Met schrijven, lezen, veel bezoekjes (tenzij in corona-tijden) en zeker ook onze ontwikkelingsorganisatie Terr@dialoog.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Mijn ouders. Bij ons was er altijd een uitgebreide bibliotheek. Wij vonden het logisch dat vrije tijd (en zelfs niet zo'n 'vrije' tijd) opgevuld werd met een goed boek. De zuster-bibliothecaris op school prikkelde mijn leeshonger nog eens extra.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Herman Vos en Valère Depauw omdat zij niet alleen schrijvers zijn die soms te weinig gekend en zeker te weinig gelezen worden, maar ook omdat ze dichte familie zijn.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met de leesclubleden van het Davidsfonds Brugge, met de Samenleesgroep die ik begeleid in Knokke, met familieleden en vrienden. Ik gaf die goesting ook door aan een zoon en aan de kleinkinderen (door voor te lezen).

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

geen bepaald boek, je kiest je boek specifiek voor die ontvanger.

Hoe kies je je volgende boek?

Naargelang mijn stemming. Aangeraden door iemand uit mijn omgeving, soms een titel uit boekbesprekingen in de krant, een boek van een collega-jeugdauteur wanneer dit pas uitkomt. Of toeval bij mijn zoektocht in de bib.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

jeugdboeken, non-fictie, spannende verhalen...

Je eigen website/vlog/facebook pagina

http://home.scarlet.be/lieve.hoet/

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Lieve Hoet

Lieve Hoet

Eerst zocht ik in boeken de verhalen van anderen, toen werden mijn eigen verhalen boeken.

1 x Dikke boeken 5 x Dunne boeken 15 x Leestips gedeeld 1 x Recente boeken 1 per 6 maanden 5 x Romans 1 x Non-Fictie

Enkele leestips van Lieve

Ontdek enkele leestips van Lieve