Els van Cleven
Leestip van Els van Cleven
Je kan nooit genoeg boeken hebben! Wel boekenkasten te weinig....

Emotionele rollercoaster!

20 juni 2024

Hoe moet ik beginnen om dit boek te beschrijven? Wat een mooi, diepmenselijk verhaal. Hartverscheurend, dat ook. Meermaals tranen en een mega krop in de keel. Maar evenveel keer een brede glimlach en warm gevoel vanbinnen. Je merkt het al: een rollercoaster aan gevoelens!

Emile, het hoofdpersonage dat jong-Alzheimer heeft, steelt onmiddellijk je hart. Het duurde wel even voor ik ook ontdooide voor Joanne, zijn "toevallige" reisgezel. Maar eens je gaandeweg haar verhaal leert kennen, kan je niet anders dan haar ook in je hart te sluiten. De liefdevolle manier waarop ze omgaat met Emile en zijn ziekte zijn bewonderenswaardig. De landschappen en plaatsen die beschreven worden, doen je zin krijgen om de camper in te stappen en te vertrekken. De vele prachtige citaten zou je willen opschrijven (in een zwartleren boekje wellicht 😉) om nooit te vergeten... Hoewel je op voorhand weet hoe het zal aflopen met Emile, komt het toch te vroeg en onverwacht. De epiloog bracht gelukkig wat troost. Ik heb dit boek héél erg graag gelezen. Wat een emotionele reis, zowel voor Emile en Joanne, als voor de lezer. Het is een bestseller en dat is helemaal terecht! De volle 5 sterren op Hebban voor mij! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Synopsis

Een jongeman die op 26-jarige leeftijd de diagnose jong-alzheimer krijgt, besluit het ziekenhuis en het medeleven van zijn familie en vrienden te ontvluchten. Via een advertentie vindt hij een jonge vrouw die hem wil vergezellen op zijn laatste roadtrip.

Els van Cleven
Leestip van Els van Cleven
Je kan nooit genoeg boeken hebben! Wel boekenkasten te weinig....

Al het blauw van de hemel : roman
Titel:
Al het blauw van de hemel : roman
Auteur:
Mélissa Da Costa
# pagina's:
636 p.
Genre:
Romans,
Roadnovels
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022340479
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Jongdementie, Vriendschap
Aanbevolen voor:
confronterend,
intens,
bitterzoet

Gerelateerde leestips