Jet Marchau
Leestip van Jet Marchau
Wie leest,leeft duizend levens tegelijk en blijft toch zichzelf ( C.S.Lewis)

Grasduinen in alfabetisch erfgoed

1 december 2020

Mijn zoon kent zijn moeder. Verliefd op mooie woorden en letters. De recensie in zijn favoriete krant overtuigde hem: ' een fantastisch grasduinboek' (Dirk Leyman in De Morgen). Een ideaal verjaardaggeschenk dus.

Na wat scrollen overtuigden mij daarna ook Frits Spit (Taalstaat), 'meteen verliefd op wat hij zag' en Ewoud Sanders (NRC) die de 'letterliefde' van het lijvige alfabetisch erfgoed prees.

En zo is het precies, een fantastisch 'coffee table book' om te blijven in grasduinen. Ik kon niet anders dan starten bij de A, de warme letter van zoon Andries: 'Als eerste letter wordt de a gezien als de vanzelfsprekende toegangspoort tot het hele alfabet en daardoor feitelijk als de onmisbare eerste stap op weg naar geletterdheid en alle verdere kennis. Alles begint met a.'

Nooit gedacht dat die eerste letter van zijn naam onze eersteling ook zo volledig zou typeren... En nu snel naar de E, de F, en straks ook naar de S, de F, de M, de L, de N, nog een E en een T... en de L en de M, en de J en de O... de winter zal warm zijn.

In boekenvriendschap en met dank aan A.

Jet Marchau

Jet Marchau
Leestip van Jet Marchau
Wie leest,leeft duizend levens tegelijk en blijft toch zichzelf ( C.S.Lewis)

Titel:
Alles begint met A
Auteur:
Diederik van de Wal
# pagina's:
319
Aanbevolen voor:
hartverwarmend,
warm,
verrassend

Gerelateerde leestips