Jana Vastiau
Leestip van Jana Vastiau
"When in doubt, go to the library" - Hermione Granger

Verdwalen in de moerassen

17 november 2020

Op een reis door de Verenigde Staten sprak een vrouw me aan in een boekenwinkel en duwde me dit boek in handen met de woorden "If you are looking for a really good book, you should read this one." En als iemand de moeite neemt om een boek zo spontaan en enthousiast aan te raden aan een onbekende, moet het wel de moeite zijn.

We reizen naar de moerassen in North Carolina, waar de familie van Kya in een hut in het moeras leeft. Wanneer haar moeder, broers, zussen en vader één voor één wegtrekken, blijft Kya alleen achter. Ze leert leven met de dieren in planten in het moeras en weet de juiste vriendschappen te sluiten om te overleven.

Wanneer de rijkeluiszoon Chase dood wordt teruggevonden in het moeras, is Kya de eerste verdachte. In het dorp staat ze bekend als 'the marsh girl' en de dorpelingen bekijken haar met veel wantrouwen. Het proces wordt dan ook de lokale sensatie van het moment, waar de dorpelingen één voor één kant kiezen in het verhaal.

Daar Waar de Rivierkreeften Zingen is een heel mooie en gevoelige beschrijving van het leven van de eenzame Kya. Enerzijds is het een coming-of-age roman, waarbij je echt elke bladzijde voor Kya zit te duimen. Anderzijds is er op een slimme manier een moordverhaal doorgeweven, dat je tot op het laatste moment op het puntje van je stoel houdt.


Synopsis

Als een jong meisje opgroeit in de moerassen van North Carolina blijkt het leven vol gevaren te zijn.

Jana Vastiau
Leestip van Jana Vastiau
"When in doubt, go to the library" - Hermione Granger

Daar waar de rivierkreeften zingen
Titel:
Daar waar de rivierkreeften zingen
Auteur:
Delia Owens
# pagina's:
381 p. : kaart
Uitgeverij:
The House of Books
ISBN:
9789044358902
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zuidelijke staten van de Verenigde Staten ; 1950-

Gerelateerde leestips