Leestip van Zita Claeys

Ik lees het in één keer uit

10 februari 2023

Het gouden ei telt nog net geen honderd pagina's, dat is ideaal voor mensen die niet vaak lezen. Wanneer je echter het eerste hoofdstuk uit hebt, lees je het in een ruk uit.

Rex en Saskia zijn samen op vakantie. Wanneer Saskia drankjes wil gaan halen in een tankstation verdwijnt zij opeens. Niemand heeft iets gezien, zelf op de camera's van het tankstation is er geen spoor van haar. Rex kan haar jaren later nog niet vergeten. 8 jaar na de verdwijning zet hij nog eens een opsporingsbericht in de krant. Vindt hij Saskia terug of had hij dat beter niet kunnen doen?

Na de tijdsprong van 8 jaar vond ik dat het boek wat spanning verloor. Opeens waren we ergens anders en leek het alsof Rex Saskia vergeten was. Later in dat hoofdstuk blijkt dat helemaal niet het geval te zijn. Ik heb wel drie keer gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ik geen hoofdstuk had overgeslagen.

Ik vind de titel goed gekozen. Doorheen het boek vroeg ik me af wat het verband kon zijn tussen de verdwijning en een gouden ei. Op het einde van het verhaal kom je te weten dat het te maken heeft met een nachtmerrie die Saskia al heeft van toen ze klein was en dat deze ook echt uitgekomen is.

Het verhaal is zeker aan te raden. Door de weinige pagina's neemt het lezen van het boek niet veel tijd in beslag. Voor wie niet zo graag leest, ben je aan het juiste adres!

Synopsis

Een jongeman gaat op zoek naar zijn op raadselachtige wijze verdwenen vriendin.

Leestip van Zita Claeys

Het gouden ei
Titel:
Het gouden ei
Auteur:
Tim Krabbe
# pagina's:
97 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044618068
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verdwijningen
Aanbevolen voor:
verrassend

Gerelateerde leestips