Leestip van Seppe Verdonck

Het leven van Pi

10 februari 2023

Yann Martel neemt je op een bijzondere manier mee doorheen zijn roman. ‘Het leven van Pi’ is zo opgebouwd dat je er zeer snel doorheen bent, en wellicht verlangt naar meer. Dit is alleszins wat ik ervaar na deze leeservaring.

De opbouw van het boek is werkelijk fenomenaal. Het begin van het verhaal zorgt voor een uitgebreide achterliggende kennis, vooraleer je met Piscine Patel een onvergetelijke reis beleeft. Telkens opnieuw was ik benieuwd naar het volgende avontuur dat op het pad van Pi zou verschijnen, en dit stelde niet teleur. Het is verdeeld in verschillende hoofdstukken die kort op elkaar volgen en het makkelijk maken om de draad opnieuw op te nemen na een leespauze.

Het mooie aan deze roman is, de manier waarop dit verhaal zeer uiteenlopende onderwerpen bevat. Er wordt uitgebreid gesproken over verschillende religies, maar voor je het weet bevind je je op een boot met onder andere een tijger genaamd Richard Parker. Ik aarzelde na het lezen van de flaptekst, of een verhaal met een tijger en een jongen op zee me wel genoeg entertainment zou bieden. Ik kan je met volle overtuiging vertellen dat mijn twijfels compleet onterecht waren.

Yann Martel geeft je doorheen het verhaal de volledige vrijheid om je creativiteit te gebruiken. Daarom ben ik ervan overtuigd dat iedereen zijn ervaring anders zal zijn. Iedere lezer laat zijn fantasie de vrije loop en stelt zich personages of landschappen op een verschillende manier voor.

Het boek lezen is interessant, zelfs na het zien van de verfilmde versie ervan. Er heerst in het verhaal een totaal verschillende sfeer en de inhoud bevat ook verschillen, dit is te merken vanaf de eerste bladzijdes.

Ik vind dit een van de betere romans die ik gelezen heb. Ik zou dit spannend en creatieve verhaal met ver uiteenlopende onderwerpen aan iedereen aanraden. Ik waarschuw voor het ietwat emotioneel einde, wees voorbereid!

Synopsis

Na een schipbreuk belandt een Indiase jongen in een reddingsboot samen met een Bengaalse tijger.

Leestip van Seppe Verdonck

Het leven van Pi
Titel:
Het leven van Pi
Auteur:
Yann Martel
# pagina's:
317 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044630763
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Scheepsrampen, Dieren, Dierentuinen, Mens en dier
Aanbevolen voor:
intens,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips