Leestip van Lindsey Trower

Zeker een aanrader voor liefhebbers van thrillers

8 februari 2024

Rex Hofman en Saskia Ehlvest gaan samen op reis naar het zonnige Frankrijk. Ze beslissen om nog een laatste keer te stoppen aan een tankstation op de Autoroute du soleil. Saskia gaat de winkel binnen voor drankjes terwijl Rex buiten wacht. Nadat ze te lang weg blijft, gaat Rex haar zoeken, maar ze blijkt verdwenen. Niemand heeft haar gezien, zelfs de bewakingscamera’s niet. Acht jaar later is er nog steeds niets geweten over waar Saskia is of hoe ze is verdwenen. Rex gaat trouwen met zijn nieuwe vriendin, Lieneke, maar hij kan de gedachte aan Saskia niet uit zijn hoofd zitten.

Op een dag wordt Rex aangesproken door een Fransman, Raymond Lemorne. Hij vertelt Rex dat hij meer weet over de verdwijning van Saskia. Om deze waarheid te achterhalen moet hij samen met hem terug naar tankstation. Rex is in het begin nog niet zeker of hij wel wil meegaan, maar hij moet de waarheid te weten komen. Wanneer ze aan het tankstation aankomen vertelt Raymond alles wat er is gebeurd.

Ik had van velen gehoord dat Het gouden ei één van de beste boeken was die ze ooit hadden gelezen, vol spanning zat en een onvergetelijk einde had. Ik was zeer benieuwd om het eindelijk eens te lezen.

Ik vond het begin van het boek het best, want je wist dan evenveel als Rex en de spanning was dan het hoogst. Nadat het personage van Raymond werd geïntroduceerd, nam de spanning en nieuwsgierigheid snel af, omdat het duidelijk was dat hij de ontvoerder was. Ik vond het nog steeds zeer leuk om te lezen, het einde was wel onverwacht en het hele verhaal was interessant en meeslepend.

Ik was tamelijk verrast hoe de schrijver in een korte tijd, zo’n uitgebreid verhaal kon vertellen. Het boek las zeer vlot en kon mijn aandacht heel de tijd houden. Het personage Lieneke en het verhaal over haar vond ik echter niet zo goed en kon volgens mij uit het boek zijn weggelaten. Ik had ook liever dat er meer werd verteld over net na de verdwijning, in plaats van onmiddellijk een tijdsprong van acht jaar. Ik vond het boek niet zo denderend als vergeleken met mijn verwachtingen.

Van alle boeken die ik al heb moeten lezen voor school was dit één van de mindere. De spanning doorheen het verhaal was niet constant, waardoor het boek me minder op de rand van mijn stoel wist te krijgen. Misschien vond ik het boek wat minder, omdat een thriller niet echt mijn genre is.

Synopsis

Een jongeman gaat op zoek naar zijn raadselachtig verdwenen levensgezellin.

Leestip van Lindsey Trower

Het gouden ei
Titel:
Het gouden ei
Auteur:
Tim Krabbe
# pagina's:
97 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044618068
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verdwijningen
Aanbevolen voor:
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips