Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Geweldige YA-fantasy

13 oktober 2020

Het Hart van de adelaar is een Young Adult Fantasy waarin we Joana volgen. Joana was ten onrechte veroordeeld voor de ergste misdaad die iemand maar kan doen: een hartbewerking uitoefenen. Maar haar leven wordt bespaard door koning Damon en al snel wordt ze getraind om het op te nemen tegen een grote rebellengroep, de Adelaars. Met behulp van Wensstenen traint ze zo goed als het kan, maar kan ze het wel opnemen tegen die Adelaars?

Het magiesysteem met de Wensstenen zit ingenieus in elkaar. Er zijn drie soorten stenen, de een bewerkt gedachten, de ander het lichaam en ten slotte de laatste het hart. Er zijn regels aan verbonden en niet iedereen is een Bewerker. Enkel Bewerkers kunnen namelijk Wensstenen gebruiken. Het is een zeer duidelijk systeem en vooral ook zeer origineel.

De wereld waar Het hart van de Adelaar zich afspeelt, is zeer mooi en duidelijk beschreven. Ik kon me alles zeer goed voorstellen en waande me echt in deze mooie, maar ook ietwat wrede wereld. De wereldopbouw is hier dus echt op en top in orde voor mij. Daarmee heeft de schrijfstijl ook het een en ander mee te maken. Gewoonweg prachtig. Er staan heel wat mooie zinnen in die zeker quote waardig zijn. Hieronder zal er eentje staan die echt prachtig is. Het is zeer beeldend, maar niet té. Het is duidelijk en meeslepend. Dit boek is Emmelies debuut, maar zo voelt het totaal niet aan. Het voelt alsof ze al meerdere boeken geschreven heeft. De schrijfstijl is met andere woorden ook geslaagd.

Dit verhaal heeft een aantal plottwists die me echt verbaasden want ik zag ze niet aankomen. Dat maakt ook dat het verhaal heel spannend is en enorm snel leest. Doordat ik vaak in schok was door die omwentelingen, heeft dit boek ook een indruk op mij achtergelaten en vind ik het zeer jammer dat dit geen serie is. (Wat een compliment is dus.)

Om over te gaan naar de personages, Joana is echt een personage die je gewoon echt leuk vindt. Als zij breekt, breek je gewoon mee. Ze maakt ook een evolutie door wat haar nog leuker maakt als personage en zeer interessant om te lezen. Je leest het merendeel van het verhaal vanuit haar perspectief en leert haar gewoon heel goed kennen. Haar gedachtes zijn zeker niet eentonig en ze denkt wel over wat het beste is om te doen. Soms moet ze ook leren uit haar fouten want ze is tamelijk een badass personage. Joana is zo een persoon op zichzelf die gewoon zeer leuk is en recht voor de raap. Ik hou gewoon echt van dit personage!

Ook de andere personages zijn een echte toevoeging voor het verhaal. Hoewel je dus het meeste leest uit Joana’s perspectief, leer je toch de andere personages beter kennen. Een ander favoriet personage is Marcus, de zoon van Damon. Waarom? Leg ik niet uit vanwege spoilers, maar lees het en join the fanclub! Soren, de man die Joana moet opleiden tot een betere Bewerker, is dan weer mijn favoriet bij personage. Hij is echt een vaderfiguur en is een goed ontwikkeld personage.

De meeste Young Adult fantasy boeken staan van de eerste tot laatste pagina vol met liefdesrelaties en focussen zich daar het meeste op. Daarin is dit boek dan anders. De liefde is prettig aanwezig, maar neemt nooit echt de gehele bovenhand wat een verademing is in dit genre. Nog meer pluspunten met andere woorden.

Er is niet veel op te merken aan dit boek, behalve dat het einde ietwat te snel verliep in vergelijking met de rest van het verhaal. Voor mij mocht dit meer uitgediept zijn en dus langer. Het voelde te gehaast aan. Maar, het is niet zó storend dat dit het gehele verhaal verpest. Nee, het mocht gewoon wat uitgebreider maar zoals het boek is, is het nog steeds goed en geweldig.

Het Hart van de adelaar heeft me doen lachen, verbaasd doen kijken, meevoelen met het leed van de personages en vooral doen genieten. Ik kan niet anders zeggen dat dit een fantasy is die je echt moet gelezen hebben in je leven. Het is geweldig, mooi, spannend en gewoon echt goed. Deze fantasy met extreem mooie cover krijgt 4,5 sterren. Of laten we het voor de gelegenheid wensstenen noemen.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Titel:
Het hart van de adelaar
Auteur:
Emmelie Arents
# pagina's:
300
Aanbevolen voor:
betoverend,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips