Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Geweldige fantasy

27 september 2022

Lara wordt opgeleid tot spion van haar vader en moet met de koning, Aren trouwen om te infiltreren. Lara mag trouwen met hem uit daad van vrede, maar in werkelijkheid is het haar taak om het Koninkrijk der bruggen ten val te brengen. Ze leer de koning kennen en het volk waardoor het al snel moeilijk is om de situatie zwart wit te blijven zien. Ze begint ook gesteld te raken op haar nieuwe echtgenoot. Zal ze kiezen voor het koninkrijk der bruggen of voor haar vader?

Al vanaf de eerste zin word je als lezer in het verhaal gesmeten. Er is geen trage opbouw of een kennismaking met het personage. Het is eens anders dan de meeste boeken wat erg fijn is. Het kan wat schrikken zijn, maar de spanning overheerst dat wel. De spanning is met andere woorden al aanwezig vanaf de eerste zin.

De wereldopbouw en de opbouw van relaties zijn geweldig goed neergeschreven in dit verhaal. Het lijkt eerst een ingewikkelde wereld te zijn, maar het wordt eenvoudig en duidelijk uitgewerkt zodat je wel mee bent in hoe alles in elkaar zit. Een aantal zaken leer je pas kennen als Lara het ook leert kennen. Het is ook wel een beetje een ontdekkingstocht met Lara die je maakt als lezer. De opbouw van relaties zijn goed uitwerkt, maar het kan voor fervente fantasy liefhebbers al snel te klef en te snel ontwikkeld zijn. Ik vond dit persoonlijk niet storend, voor mij bracht het zelfs meer leesplezier.

Lara is een zeer moedig en rebels hoofdpersonage. Ze lijkt niet open te staan voor andere meningen, maar dan komt ze voor moeilijke keuzes te staan. Hierdoor gaat ze van zwart-wit denkend hoofdpersonage naar een grijs hoofdpersonage. Ze durft tegen gekende paden in te gaan en stelt haar mening bij waar nodig. Ze is echt een van de betere hoofdpersonages in YA fantasy!

Het einde is ongelooflijk spannend en eindigt zo dat je het vervolgdeel meteen nodig hebt. Er is nog geen vertaling hiervan uit, maar ik hoop dat dat snel komt! Ik heb het vervolg echt nodig in mijn leven.

Het koninkrijk der bruggen is echt een bangelijk goed geschreven fantasy. Het is echt de moeite waard om aan te schaffen! Al is het voor de mooie limited editie. Lara en Aren heb ik in mijn hart gesloten, hopelijk ga ook jij dit avontuur aan. Het is echt een enorm meeslepend verhaal. Dit boek krijgt dan ook vijf sterren.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Het koninkrijk der bruggen
Titel:
Het koninkrijk der bruggen
Auteur:
Danielle L. Jensen
# pagina's:
443 p.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022595220
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
betoverend,
intens,
meeslepend

Gerelateerde leestips