Emma Vancoillie
Leestip van Emma Vancoillie

De maan is een muze.

22 januari 2021

Katrin Swartenbroux en Wided Bouchrika combineren mooie illustraties en adembenemende foto’s met een vernieuwende en pittige inhoud – een golf van verwondering overviel mij. Het boek bleef mij niet alleen boeien door de afwisseling van quotes en interessante feiten ook de kleine fijne details op de bladzijden hielden mijn aandacht vast (tip: het gaat om de schijngestalten van de maan). De hoofdstukken zijn geen eentonige of droge opsomming van feiten maar maken van Lunatic een praktische, hippe gids voor maanliefhebbers.

Ik kwam te weten wat een moon breathing inhoudt, wat de bedoeling van ‘Space Oddity’ van David Bowie was, hoe mijn maanteken (Ram) mijn onderbewustzijn bepaalt en waar in Europa een Dark Sky Park te vinden is (onder andere in De Boschplaat, Nederland). De wetenschap en commerciële ontwikkelingen die in dit boek besproken worden bleven mij verrassen, het gaf mij het gevoel dat deze onderwerpen niet enkel voor de experts toegankelijk zijn.

Een vleugje mystiek, dagelijkse rituelen, facts en kunst ontmoeten elkaar in Lunatic. Of je nu van astrologie houdt, muziekfanaat of fotograaf bent, iedereen kan zijn gading in dit boek vinden.

Synopsis

Wetenswaardigheden over de maan in al haar facetten, waarbij zowel wetenschap als kunst en de spirituele kant van de maan worden belicht.

Emma Vancoillie
Leestip van Emma Vancoillie

Lunatic : (een gids naar de maan en terug)
Titel:
Lunatic : (een gids naar de maan en terug)
Auteur:
Katrin Swartenbroux
# pagina's:
190 p. : ill.
Uitgeverij:
Lannoo
ISBN:
9789401465694
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Maan ; esoterie
Aanbevolen voor:
betoverend

Gerelateerde leestips