Leestip van Lena Demeulemeester

Kom hier dat ik u kus

16 februari 2023

‘Kom hier dat ik u kus’ omschrijft liefde in al haar verschillende vormen. Naastenliefde, maar ook liefde voor jezelf, voor wie je bent en voor wat je doet. De liefde die je ervaart uit passie, maar ook de liefde voor iemand uit angst om die persoon te verliezen, …

Het verhaal gaat over een standaard gezin dat niet zo standaard blijkt te zijn. De gezinsleden krijgen te maken met allerlei problemen, groot en klein, en dat brengt hen dichter bij elkaar.

De lezer maakt het verhaal mee vanuit Mona’s perspectief, op drie belangrijke momenten in haar leven. Mona als kind, als jongvolwassene van 24 en als vijfendertigjarige. Door telkens een tiental jaar over te slaan, zorgt Griet Op de Beeck ervoor dat het verhaal niet te langdradig wordt en de spanning erin blijft. Het wekt ook nieuwsgierigheid bij de lezer op, omdat je dingen ‘gemist’ hebt.

Aan de ander kant vind ik dat sommige situaties te uitvoerig omschreven worden. Alhoewel de schrijfster dit heel mooi kan verwoorden, mag het naar mijn mening net iets korter soms.

Het einde is voorspelbaar en tegelijk ook weer niet. Het boek laat je met veel vragen achter. Vragen over het verhaal, maar vooral ook over jezelf en je eigen leven.

Synopsis

De ontwikkeling van een jonge vrouw wordt sterk bei͏̈nvloed door haar omgeving.

Leestip van Lena Demeulemeester

Kom hier dat ik u kus
Titel:
Kom hier dat ik u kus
Auteur:
Griet Op de Beeck
# pagina's:
381 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044647754
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Familie, Relaties
Aanbevolen voor:
warm,
tragisch,
aangrijpend

Gerelateerde leestips