Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Pakkende versjes

1 maart 2021

In Komt wel goed bevat elke pagina een korte vers/gedichtje. Het gaat over liefde, over tegenslag in het leven en over hoe alles toch wel goed komt. Dat is toch de essentie van dit boekje.

Het gaat over hoe iemand je dag kan maken, ook al zit het even tegen. Over de mooiheden van verliefd zijn maar dat ook dat niet altijd vanzelfsprekend is. Misschien gaat het zelf over vreemdgaan of over een nieuwe relatie na een overlijden, het is hoe je het zelf ziet. Je eigen interpretatie en belevenis van de gedichten zijn wat telt. Het staat zeker open voor zeer veel interpretatie. Zo kan je volgens mij ook geen twee keer hetzelfde gedicht lezen op dezelfde manier.

Alles van tekst ziet eruit alsof het met een typemachine geschreven is, je weet wel, zo’n ouderwetse typemachine. Of het is ook werkelijk zo geschreven. Hoe dan ook, dit maakt het geschreven woord in dit boek meer echter. Het is een simpel iets qua toevoeging, maar het zorgt er wel voor dat je het ervaart. Plus het is ook mooi en geeft het boek karakter.

Een favoriet gedicht heb ik echt niet. Ik heb meer dan 15 post-its gebruikt om mooie gedichten aan te duiden. Na het lezen was ik dan ook zeer sprakeloos dat zo’n klein boekje met niet zo heel veel woorden, toch zoveel kan losmaken en ook een sterkte indruk heeft achtergelaten. Ik kan enkel maar aanraden om dit te gaan lezen zodat het ook jouw ervaring wordt en je er zelf een betekenis kan aan geven.

Het is pakkend en nog steeds is het zeer moeilijk om een mening te omschrijven want mijn woorden kunnen het gewoon niet omvatten. Daarom krijgt het 5 sterren en geef ik je de raad om Komt wel goed zelf te gaan ontdekken.

Synopsis

Bundel korte, rijmende gedichten, over emoties en gevoelens met een steeds optimistische pointe.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Komt wel goed : nieuwe versjes van Lars
Titel:
Komt wel goed : nieuwe versjes van Lars
Auteur:
Lars Van der Werf
# pagina's:
128 p.
Uitgeverij:
J.M. Meulenhoff
ISBN:
9789029093736
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde

Gerelateerde leestips