Leestip van Ian Scheyving

Een duik in de humor van Zeik

18 februari 2024

"Zeik" van Herman Brusselmans is een boek met een meeslepend plot. Het gaat over een man genaamd Zeik. Hij is een detective maar eigenlijk is hij gewoon een grote mislukkeling. Hij drinkt veel en vindt bijna niemand aardig. Wanneer hij bij een moordzaak betrokken raakt, moet hij alles op alles zetten om het op te lossen.

Een van de leuke dingen aan dit boek is de humor. Herman Brusselmans maakt soms echt leuke grappen. Vaak zijn ze een beetje grof, maar dat maakt het juist zo leuk.

De manier waarop Herman Brusselmans het verhaal vertelt is goed doordacht. Het is net alsof je in het hoofd van Zeik zit en je zijn gedachten hoort. Hij denkt vaak aan de meest willekeurige dingen. Soms aan de moordzaak, soms aan zijn ex, en soms gewoon aan drinken. Het houdt hem altijd bezig.

Zeik is eigenlijk geen echte held. Je zou hem eerder een lafaard kunnen noemen. Hij is lui, drinkt veel te veel en is niet bepaald aardig tegen anderen. Ondanks dat is hij op een of andere manier wel grappig en interessant. Als lezer wil je weten hoe hij die moord gaat oplossen, ook al is hij niet het meest vriendelijke individu.

Een belangrijk minpunt is dat er in het verhaal vaak grote stukken tekst zijn waarin er niet veel gebeurt. Daardoor kun je het lezen van het verhaal af en toe als saai ervaren. Gelukkig wordt het nooit te langdradig en gebeurt er altijd wel weer iets geks waardoor het spannend blijft.

Het verhaal is grappig, spannend en heeft een hoofdpersoon die je niet snel vergeet. Ik zou het boek zeker niet afraden als je van humor en spanning houdt. Je moet wel tegen een portie grove humor kunnen. Als je daar niet van houdt, is dit boek waarschijnlijk niks voor jou. Het is ook zeker een aanrader als je graag eens goed lacht tijdens het lezen. Als je op zoek bent naar iets dat verschilt van alle andere verhalen, dan is dit boek een echte aanrader!

Leestip van Ian Scheyving

Titel:
Zeik
Auteur:
Herman Brusselmans
# pagina's:
192
Aanbevolen voor:
vrolijk,
hilarisch

Gerelateerde leestips