Weesgedicht zoekt adoptieraam

16 december 2021

Maak van de Brugse binnenstad een poëziebundel!

Woon je in de Brugse binnenstad en in een woning met een raam dat op de benedenverdieping uitgeeft op de straat? Dan woon jij in een huis dat in aanmerking komt voor deze actie!

Vanaf 20 december zal je op weesgedichten.be een lijst van 100 gedichten zien staan. Je zal er jouw favoriete gedicht uit kunnen kiezen (of adopteren) en dan zal iemand (een letterkunstenaar, een vrijwilliger met een mooi handschrift, een dichter,...) dat gedicht op jouw raam komen schrijven (en dus een nieuwe thuis geven). Maak je geen zorgen. Die zal dat komen doen met een witte stift waarvan je de inkt achteraf makkelijk kan verwijderen. Elk gedicht kan maar 1 keer gekozen worden, dus er kunnen maximum 100 mensen/ramen meedoen. Als je op 20 december al naar weesgedichten.be surft, ga je dus ook meer keuzemogelijkheden hebben dan wie dat pas halfweg januari doet.

Deze actie (naar een concept van Bibliotheek Utopia in Aalst) komt er in het kader van de Poëzieweek van 2022 (27 januari tot 2 februari). Dat is ook de periode waarin de gedichten op de ramen te zien zullen zijn. Op deze manier toveren wij een groot deel van Vlaanderen (want Brugge is niet de enige stad die hieraan meewerkt) om tot een bewandelbare poëziebundel. Deelnemen aan deze actie kost je niets maar draagt zoveel bij aan de ziel van poëzieweek. Bovendien geeft een #weesgedicht je huis - en bij uitbreiding je straat en je stad of gemeente - een mooie, poëtische uitstraling.