Word jurylid voor de lezersjury van De Bronzen Uil!

25 augustus 2023

Beste Stadslezer,

Onlangs werd de shortlist van De Bronzen Uil (voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar) bekendgemaakt. De afbeelding hiernaast verklapt welke boeken op die shortlist staan.

Maar er is meer!

Net zoals vorig jaar mag Brugge Leest tien juryleden voor de lezersprijs afvaardigen.
We zoeken dus opnieuw 10 gemotiveerde lezers die de 6 geselecteerde debuutromans willen lezen én beoordelen tegen 22 november. Als lid van de jury krijg je de 6 geselecteerde debuutromans cadeau.
In ruil verwachten we uiterlijk op 22 november 2023 jouw top 3, met korte toelichting. Bovendien ontvang je als jurylid ook nog een duoticket voor de prijsuitreiking en het literair programma "Het Betere Boek" op 25 november in Gent. Meer info daarover volgt later.

Interesse?
Stel je voor 1 september kandidaat via mail naar bruggeleest@brugge.be.
Gelieve volgende info in jouw mail op te nemen:

  • Motiveer in drie zinnen waarom je jurylid wil zijn.
  • Kan je erbij zijn op vrijdag 8 september om 18.00 uur in KORF om je boekenpakket af te halen? Je ontmoet er dan ook de andere negen juryleden...
  • Kan je erbij zijn op Het Betere Boek/de prijsuitreiking op 25 november in namiddag/avond in Gent en ben je bereid om er op het podium jouw top drie te gaan toelichten (weliswaar in gezelschap van stadslezers uit andere steden, kwestie van de eventuele podiumvrees wat in te dijken...).

Wij kijken alvast uit naar jouw reactie!

En of je nu al dan niet geselecteerd wordt als jurylid, de zes genomineerde boeken voor De Bronzen Uil zijn ongetwijfeld het lezen waard.
Veel leesplezier!

Foto shortlist 2023