Leestip van Pieterjan Buysse

De adelaar is in gevaar

28 april 2023

De adelaar: de laatste dagen van Caesar werd geschreven door de Italiaanse schrijver en historicus Valerio Massimo Manfredi. Hij heeft al een hele reeks historische romans op zijn naam staan. Deze spannende politieke thriller neemt ons tweeduizend jaar terug mee in de tijd. In het boek vernemen we veel bijzondere details over de laatste dagen van Caesar. Voor de geschiedenisfans is dit dus vast en zeker een topper.

Op 7 maart 44 v.C. start het verhaal. Nadat Julius Caesar meer en meer macht naar zich had toegetrokken, wilden verschillende vooraanstaande politici Caesar uit de weg ruimen om zo de vrijheid en de Republiek te redden. Eén van Caesars grootste en dapperste vertrouwelingen, centurio Publius Sextius, verkrijgt sterke aanwijzingen dat er binnenkort een aanslag zal worden gepleegd op het leven van Caesar. Caesar werd recent nog benoemd tot ‘dictator voor het leven’, maar hoelang zal dat leven nog duren? Centurio Publius Sextius moet nu de boodschap, gecodificeerd als De adelaar is in gevaar, zo snel mogelijk naar Caesar brengen die in Rome verblijft, terwijl hijzelf nog in Modena zit. Maar de Centurio is niet de enige op die weg. Verschillende mensen proberen hem ook tegen te houden zodat de boodschap niet aankomt. Ook andere mensen komen te weten dat er een aanslag op til is. Een race tegen de tijd is aangebroken. Komt de boodschap op tijd aan bij Caesar en wordt de aanslag vermeden of net niet?

Doorheen het verhaal volgen we dag op dag wat er gebeurt in enkele van de meest interessante dagen van het machtige Romeinse Rijk. We lezen in de vele dialogen hoe het de verschillende personages vergaat in een zeer spannende tijd. Veel bekende maar ook onbekende personages hadden een grote invloed in de laatste dagen van Caesar: Cleopatra, Marcus Antonius, Brutus, Cicero en vele anderen nemen ons mee naar de verschillende historische locaties in het verhaal.

Ondanks het feit dat de afloop van dit verhaal al gekend is, blijft dit een spannend verhaal vol corruptie, verraad, trouw en liefde.

Synopsis

Minutieuze beschrijving van de laatste week van het leven van Julius Caesar.

Leestip van Pieterjan Buysse

De adelaar : de laatste dagen van Caesar
Titel:
De adelaar : de laatste dagen van Caesar
Auteur:
Valerio Massimo Manfredi
# pagina's:
271 p.
Uitgeverij:
Athenaeum-Polak en Van Gennep
ISBN:
9789025369323
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Romeinse Rijk
Aanbevolen voor:
tragisch,
meeslepend

Gerelateerde leestips