Leestip van Zidan Legrand

Goed

18 mei 2024

Ik las het boek De Da Vinci Code van Dan Brown. Thrillerboeken met moordzaken trekken altijd mijn aandacht als ik op zoek ben naar een volgend goed boek. En dit boek stelde me allesbehalve teleur. Over het algemeen ervaarde ik dus een positieve leeservaring, maar alles heeft z’n nadelen, en dat heeft dit boek dus ook. Ik licht graag even de pro’s en contra’s toe van deze bestseller.

Ten eerste werd ik al van in het begin meegesleept in het verhaal. De spanning zat er meteen in en het vertelperspectief, een alwetende verteller, versterkte dit. Ik hou van boeken waar je kan meedenken met de personages en zo je eigen gedachtegang over de gang van zaken kan opbouwen en bepalen. Dit was zeker mogelijk tijdens het lezen van dit boek. Als lezer kon je perfect zelf verbanden leggen tussen gebeurtenissen. Dit maakte van dit boek een echte pageturner.

Daarnaast was de schrijfstijl zeer aangenaam en eenvoudig. Het boek las zeer vlot en ik, als amateur lezer, had geen enkele moeite tijdens het lezen. Het kwam niet als amateuristisch over, maar veel moeilijke woorden werden niet gebruikt.

Vervolgens heb ik toch een puntje van kritiek. De opbouw van het verhaal was wat langdradig en eentonig. Ik bleef gedurende de eerste 150 pagina’s op mijn honger zitten. Dit demotiveerde me op bepaalde momenten om verder te lezen, maar ik zette door. Achteraf gezien was het zeker de moeite waard om het langdradige begin te doorstaan, want het verdere verloop was pageturn-waardig.

Dit alles samen leidt me tot de conclusie dat dit zeker een aanrader is. Mensen die houden van een uitdagend boek, maar zichzelf toch niet in de categorie van de gevorderde lezers beschouwen, zullen geen spijt hebben. Het biedt een enorm scala aan verbanden en speurwerk en aan spanning is er hoe dan ook geen gebrek.

Synopsis

Een Amerikaanse kunsthistoricus wordt verdacht van moord in het Louvre, wat hem dwingt via cryptische aanwijzingen de ware schuldige te vinden.

Leestip van Zidan Legrand

De Da Vinci Code
Titel:
De Da Vinci Code
Auteur:
Dan Brown
# pagina's:
429 p.
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021043418
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Graal
Aanbevolen voor:
meeslepend

Gerelateerde leestips