Leestip van Julie Goethals

De Passievrucht

8 maart 2021

Karel Glastra Van Loon, een nederlandse schrijver die gekend is door één van zijn bekendste boeken de passievrucht. Een verfilmd boek waarmee hij de Generale Bank Literatuurprijs won. Het boek werd in 31 talen vertaald en was toen de meest vertaalde Nederlandse roman.

De Passievrucht beschouw ik als een heel meeslepend, mysterieus boek met een onverwachte wending. Armin, een vader van een 13-jarige zoon, krijgt te horen dat hij als zijn hele leven onvruchtbaar is. Duizenden vragen kom in hem naar boven. De enige persoon die zijn vragen kan beantwoorden is de moeder van hun zoon, maar zij is jammer genoeg overleden. Toch denkt hij dat zijn huidige vrouw meer weet. Armin beslist om zelf op zoek te gaan naar de echte vader/dader. Het is een hartverscheurende en confronterende zoektocht.

Ik vond het een heel goed boek, omdat je eingelijk vanaf het begin al onmiddellijk in verhaalt wordt gesmeten. Eenmaal toen ik begonnen was, kon ik niet meer stoppen met lezen. Dit boek is een echte aanrader voor mensen die van spanning houding. Je komt verder ook interessante dingen te weten over de ziekte en voor welke keuzes en vragen je in zo’n situatie komt te staan.

Synopsis

Als een man verneemt dat hij onvruchtbaar is, vraagt hij zich af wie de vader is van het kind van zijn (inmiddels overleden) vriendin.

Leestip van Julie Goethals

De passievrucht : roman
Titel:
De passievrucht : roman
Auteur:
Karel Glastra van Loon
# pagina's:
238 p.
Uitgeverij:
Olympus
ISBN:
9789046705131
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eenoudergezinnen
Aanbevolen voor:
confronterend,
meeslepend,
droevig

Gerelateerde leestips