Leestip van Emma Winckels

Een aanrader

8 maart 2021

Het boek van Toni Coppers, de jongen in het graf, is alles wat ik ervan verwacht had. Het verhaal zat perfect in elkaar en was precies een boek die aan mij toebehoorde.

Vanaf het eerste hoofdstuk word je al meegezogen in het verhaal. De twee sterke verhaallijnen die aan bod komen in het boek zijn perfect op elkaar afgestemd en zijn perfect verweeft tot één mooi geheel.

Wat mooi voorkomt in deze thriller is de onwetendheid en de spanningsopbouw. Voor mij zijn dit toch wel twee belangrijke aspecten die moeten terugkomen in een thriller.

De schrijfstijl van deze man is super gedetailleerd waardoor je zelf een visueel beeld kunt schetsen van het verhaal. Je kunt je één voor één alle personages filmisch voorstellen aan de hand van de gedetailleerde stijl. Ik vond alle personages even boeiend. Behalve de protagonist, hoofdinspecteur Masson. Het is een man die al zijn hele leven tot het uiterste is gegaan als het op speurwerk aankomt.

Voor mij is de titel van dit boek toch speciaal. Ik vind het een van de beste verwoordingen die je over dit verhaal kunt uitspreken. Vanaf dat je het boek volledig zult uitgelezen hebben zal je de mooie betekenis van de titel appreciëren

Iets wat ik toch nog wil meedelen is dat dit verhaal mij heeft doen denken aan de Dutroux zaak. Het ligt zeker in de lijn van dit soort gebeurtenissen.

Ik raad dit boek aan, aan al mijn mede thriller lezers. Je moet kunnen omgaan met opbouwende spanning en de onwetendheid. Mijn tip voor jullie: heb geduld en geniet van dit prachtige boek.

Synopsis

Hoofdinspecteur Masson van commissaris Liese Meerhout bijt zich vast in de zaak rondom ontvoerde, misbruikte en afgeslachte kinderen, omdat hij ervan overtuigd is dat er niet zes maar zeven kinderen omgebracht zijn, maar de seriemoordenaar blijft ontkennen.

Leestip van Emma Winckels

De jongen in het graf : een Liese Meerhout-thriller
Titel:
De jongen in het graf : een Liese Meerhout-thriller
Auteur:
Toni Coppers
# pagina's:
317 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Angèle
ISBN:
9789022335055
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
aangrijpend

Gerelateerde leestips