Leestip van Shauni Stalpaert

Een boek met interessante feiten

8 maart 2021

De passievrucht kadert een heel mooi onderwerp aan namelijk vaderschap. Volgens mij wou Karel Glastra van Loon ook de onderwerpen vreemdgaan en vruchtbaarheid er in verwerken. Het boek gaat zelf over een man genaamd Armin die door een vruchtbaarheidsonderzoek te weten komt dat hij het syndroom van Klinefelter heeft. Dit houdt in dat hij onvruchtbaar is en zijn dertienjarige zoon Bo nooit zijn zoon kon zijn. Vervolgens gaat hij een lange tijd op zoek naar de biologische vader van Bo alleen om te ontdekken dat het een persoon is waarvan hij dit nooit zou verwachten.

De passievrucht vind ik een zeer mooi boek. Karel Glastra van Loon heeft in zijn psychologische roman volgens mij ook elementen van een detective er in verwerkt, want Armin gaat zelf op zoek naar de biologische vader van Bo. Één nadeel vind ik wel dat het boek in stukken is opgedeeld namelijk een hoofdstuk in het verleden en daarna een hoofdstuk in het heden. Deze opdeling in het boek lijdt wel tot een spanning in het boek waardoor je zelf mee wilt helpen zoeken naar de biologische vader van Bo.

Karel Glastra van Loon heeft in De Passievrucht ook interessante wetenschappelijk feiten verwerkt. Dit vind ik zeer goed, want zo leer je ook interessante feitjes bij terwijl je een zeer interessante psychologische roman leest.

Synopsis

Als een man verneemt dat hij onvruchtbaar is, vraagt hij zich af wie de vader is van het kind van zijn (inmiddels overleden) vriendin.

Leestip van Shauni Stalpaert

De passievrucht : roman
Titel:
De passievrucht : roman
Auteur:
Karel Glastra van Loon
# pagina's:
238 p.
Uitgeverij:
Olympus
ISBN:
9789046705131
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Eenoudergezinnen
Aanbevolen voor:
meeslepend,
aangrijpend

Gerelateerde leestips