Leestip van Lauren Devlieger

Meisje met negen pruiken

8 maart 2021

Sophie, een jonge studente, blijkt een zeldzame vorm van kanker te hebben, ze beschrijft haar belevenissen in dagboekvorm. Ze heeft een leeftijd waarin je al onzeker genoeg bent, nog niet weet welke richting je leven op zal gaan en dan krijgt Sophie deze klap te verwerken.

Iedereen moet dit boek ooit eens gelezen hebben. Toen ik het verhaal las, had ik af en toe wel eens tranen in mijn ogen. Het is zo erg dat zo’n jong meisje dit al kan meemaken. Als je tiener bent moet je kunnen uitgaan en je amuseren en niet te maken hebben met kanker. Je wenst de ziekte niemand toe en voor mensen die toch met deze vreselijke ziekte te maken krijgen, is “Meisje met 9 pruiken” een inspirerend boek. Het is bewonderenswaardig om te lezen hoeveel pit Sophie heeft en hoe goed ze met de situatie probeert om te gaan. Het is een zeer serieus onderwerp, maar ze voegde wel dat klein beetje humor toe. Ook als je doodziek bent, mager, bleek en kaal in een ziekenhuisbed ligt, kun je flirten met een knappe arts.

Ik moet wel zeggen dat het boek vooral gaat rond kanker. Veel over Sophie haar leven kom je niet te weten. Het is vooral de tijd dat ze beleefde in het ziekenhuis en ze gaat niet echt in detail over haar eigen leven. Dat vind ik het enige minpuntje, maar toch vind ik dit boek een echte aanrader.

Synopsis

Persoonlijk relaas in dagboekvorm van een jonge vrouw over haar leven in het jaar waarin zij wordt behandeld voor een zeldzame vorm van kanker.

Leestip van Lauren Devlieger

Meisje met negen pruiken
Titel:
Meisje met negen pruiken
Auteur:
Sophie Van Der Stap
# pagina's:
223 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044625523
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kanker
Aanbevolen voor:
meeslepend,
aangrijpend,
droevig

Gerelateerde leestips