Leestip van Laisan Maenhoudt

Origineel verhaal maar niet echt mijn ding.

8 maart 2021

Toen ik de eerste zin van het boek las moest ik meteen even slikken. ‘Stefan de Graaf kwam juist op tijd om de hoek van het parkeerterrein achter de Nico de Witt-supermarkt gerend om te zien hoe Katharina van Wijler werd overreden door een antiek draaiorgel’. Ik had meteen door dat ik geen gemakkelijk boek had gekozen.

De auteur gebruikt veel moeilijke en lange zinnen.

Om eerlijk te zijn vond ik dat er in het boek evenveel chaos was als in het dorpje (Beek) zelf. ik heb mij echt moeten worstelen door de eerste hoofdstukken.

Er kwam veel informatie op je af en het was soms moeilijk om je aandacht er constant bij te houden. Soms moest ik bv: een pagina dubbel lezen omdat ik niet meer wist wat ik juist gelezen had.

Ik hou niet echt van boeken waar je constant moet nadenken om mee te zijn.

Ik ben geen ervaren lezer dus misschien ligt dit gewoon aan mij. Ik zou dit boek zeker aanraden voor mensen die vaak lezen en open staan voor iets nieuws.

Er waren wel enkele gruwelijke scènes, zo werden er veel mensen opgehangen. Het boek behoort dus zeker tot de thrillers.

Het boek heeft een klein lettertype wat me ook echt “spooky vibes” gaf.

Het is wel een mooi en origineel verhaal. Ik vind het leuk hoe Thomas Olde Heuvelt de Wylerheks, uit de 17de eeuw probeerde te linken met onze tijd.

Timo heeft namelijk een Youtube-kanaal en het Hex-controlecentrum beschikt over moderne apparatuur.

De auteur heeft duidelijk oog voor details.

Synopsis

Als een groep jongeren het bestaan van een heks, die al driehonderd jaar rondwaart in Beek, via internet openbaar maakt, heeft dit verschrikkelijke gevolgen.

Leestip van Laisan Maenhoudt

Hex
Titel:
Hex
Auteur:
Thomas Olde Heuvelt
# pagina's:
342 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789024573349
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Hekserij
Aanbevolen voor:
tragisch,
donker,
griezelig

Gerelateerde leestips