Silke Wimme
Leestip van Silke Wimme
A book is a magical thing that lets you travel to far-away places, without ever leaving your chair

spannende thriller voor de fans van BA Paris

3 februari 2022

Darby Kane is het pseudoniem voor HelenKay Dimon, een voormalig echtscheidingsadvocate. Maar ze besloot een carrière switch te maken en boeken te schrijven. Ze heeft reeds tientallen boeken uitgebracht onder de naam HelenKay Dimon, De perfecte echtgenote is het eerste verhaal dat onder het pseudoniem Darby Kane uitkwam. Het is bovendien haar thrillerdebuut, voorheen schreef ze vooral romans en erotische verhalen. Met De perfecte echtgenote brak zij door op de internationale boekenmarkt. Al snel haalde het werk wereldwijd de bestsellerlijsten.

Het verhaal gaat over Lila en Aaron die een perfect leventje hebben. Hij is leerkracht in de plaatselijke school en zij werkt als makelaar, ze hebben samen een mooi huis en lijken gelukkig. Maar dit is wat ze willen dat de buitenwereld ziet, binnenshuis is niet alles rozengeur en maneschijn.

Binnen hun relatie botert het helemaal niet, zeker nadat Lila een bizarre ontdekking doet over Aaron. Hierop neemt ze een moeilijke beslissing en maakt een plan om een einde te maken aan Aarons leven. Wanneer Aaron niet aanwezig is op zijn werk, slaan zijn vrienden en collega’s alarm en geven hem op als vermist. Maar hoe kan hij vermist zijn, als Lila zijn lijk heeft achtergelaten in zijn auto op de parking van de school waar hij lesgeeft?

Lila is in paniek, want Aaron zal het overleefd hebben en uit zijn op wraak. Ginny Davis, rechercheur, wordt op de verdwijningszaak gezet en laat zich niet om de tuin leiden door Lila’s mooie praatjes.

De auteur zelf labelt dit werk als een ‘romantic suspense’ verhaal en bij ons wordt het omschreven als een van de beste thrillers van het jaar. Ik weet niet of één van beide omschrijvingen wel bij het boek past, romantisch is het niet, maar wel razend spannend en is het dan een thriller, nee, ook niet echt. Ik zou het eerder een psychologisch drama noemen. Bovendien doet het genre mij denken aan de boeken van B.A.Paris, maar met veel meer aandacht voor de personages waardoor er ook meer diepgang is. Fans van deze laatste zullen zeker enkel nagelbijtende momenten beleven met De perfecte echtgenote.

De auteur bouwt het verhaal op een bijzondere manier op, in ieder hoofdstuk komen we een klein beetje meer te weten. Vanaf de eerste pagina is het duidelijk dat Lila Aaron vermoordde, maar waarom dit zo is komen we langzaamaan te weten. Aaron behandelde Lila slecht, maar er was zoveel meer aan de hand. Telkens denk je dan als lezer dat je eindelijk weet wat het motief is, blijkt dit enkele pagina’s verder maar het topje van de ijsberg te zijn geweest en er veel meer aan de hand te zijn. Zo wordt de plot op een ingenieuze wijze ontsluierd en je zult het zeker niet zien aankomen hebben. Doordat de auteur langzaam opbouwt tot de uiteindelijke ontknoping wordt er een web geweven van feiten en gebeurtenissen, waardoor je als lezer wel het hoofd erbij dient te houden. Maar dit maakt het werk net zo knap en ingenieus.

Darby Kane hanteert een vlotte, beeldende schrijfstijl. De personages boeiden mij enorm. We leren hen niet alleen in het heden kennen, maar ook hun verleden met de wonden die bepaalde gebeurtenissen hebben nagelaten. Hierdoor begrijp je hen ook beter en snap je ook waarom ze op een bepaalde manier handelen of reageren. Enige puntje van kritiek is dan ook dat ik dit ook graag had gezien bij het nevenpersonage Ginny Davis, zij heeft geen ambities om hogerop te raken bij de politie, maar waarom en wat gaat er allemaal in haar om? Ik vond haar naast Lila een sterk personage en had haar graag meer uitgewerkt gezien.

Kortom De perfecte echtgenote is een spannend verhaal, een echte page-turner, met veel diepgang en aandacht voor de hoofdpersonages Aaron en Lila. 4 sterren ****

Silke Wimme
Leestip van Silke Wimme
A book is a magical thing that lets you travel to far-away places, without ever leaving your chair

De perfecte echtgenote
Titel:
De perfecte echtgenote
Auteur:
Darby Kane
# pagina's:
336 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021436548
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
donker

Gerelateerde leestips