Leestip van Myleen Wijffels

Een aangrijpende zoektocht naar het verleden

8 maart 2021

Negen jaar na de verdwijning van Isabel, ontvangt Sabine een brief. Er wordt een reünie georganiseerd op haar middelbare school. Eerst weigert ze te gaan, want ze heeft geen goede herinneringen aan die tijd. Op de basisschool waren Isabel en Sabine beste vriendinnen, maar toen ze naar het middelbaar vertrokken, veranderde alles. Isabel transformeerde in een van de populaire meisjes, liet Sabine in de steek en deed alsof ze haar niet meer kende. Een tijdje later begon Isabel haar te pesten, tot op het moment dat Isabel spoorloos verdween. Na haar schooltijd besloot Sabine om die vreselijke tijd achter haar te laten en alles te vergeten, maar wanneer ze de brief ontvangt, komen allerlei herinneringen weer naar boven en krijgt ze een schuldgevoel…

De reünie is de eerste literaire thriller die Simone van der Vlugt schreef. Het boek werd in 2004 uitgegeven en datzelfde jaar won ze de Zilveren Vingerafdruk. In 2006 ontving ze de Alkmaarse literatuurprijs voor haar boek.

De reünie is een van de mooiste en spannendste boeken die ik ken. Ik heb het zo snel uitgelezen, waardoor ik niet meer besefte dat het 352 pagina’s telde. Vanaf het begin word je meegesleurd in het verhaal net alsof je alles van dicht meemaakt. Sommige hoofdstukken zijn een flashback naar de jeugd van Sabine. Zo krijg je stilletjes aan een beeld van haar verleden en haar vriendschap met Isabel. Op het einde komen alle puzzelstukjes eigenlijk samen en krijg je een erg verrassend einde.

Synopsis

De aankondiging van een reünie van haar middelbare school brengt bij een jonge vrouw herinneringen terug aan de nooit opgeloste verdwijning van een klasgenote.

Leestip van Myleen Wijffels

De reünie
Titel:
De reünie
Auteur:
Simone Van der Vlugt
# pagina's:
339 p.
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026330759
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
confronterend,
meeslepend,
verrassend

Gerelateerde leestips