Silke Wimme
Leestip van Silke Wimme
A book is a magical thing that lets you travel to far-away places, without ever leaving your chair

spannende misdaad roman

9 maart 2023

Dode hoek is de vierde thriller van M.W. Craven met Tilly Bradshaw en Washington Poe als hoofdpersonages. In 2022 won de auteur bovendien met dit boek de ‘Ian Flemming Steel Dagger’. Als fan van deze serie was ik dan ook benieuwd naar de nieuwe avonturen van dit bijzondere duo.

Rechercheur Washington Poe zit in een persoonlijke rechtszaak wanneer hij dringend weggeroepen wordt, samen met zijn assistente Bradshaw. In een leegstaand huis, dat tijdelijk als bordeel gebruikt wordt, werd een klant op gruwelijke wijze doodgeknuppeld. Het lijkt aanvankelijk een eenvoudige zaak, maar er is meer aan de hand dan een klant die een bordeel bezocht en door de pooier aangevallen werd. Poe en Tilly krijgen bovendien assistentie van MI5, wat het er niet gemakkelijker op maakt. Zullen ze deze complexe zaak tot een goed einde kunnen brengen?

De intelligente maar sociaal onhandige Tilly Bradshaw is een bijzonder personage en zorgt ervoor dat ik de boeken van M.W. Craven verslind. Tilly en Poe vullen elkaar perfect aan. De lompe inspecteur die zich van weinig regels iets aantrekt en de overbeschermende Tilly. In de vorige boeken van deze serie smulde ik van de connectie tussen hen, maar hier in Dode hoek bleef ik toch wat op mijn honger zitten. De personages lijken sneller neergezet te zijn en missen dan ook enige diepgang. M.W.Craven zal met Dode Hoek dan ook meer aandacht besteden aan het verhaal zelf en minder aan zijn hoofdpersonages. Wel komen we terug een stapje dichter bij de ontknoping over wie Wasington Poe’s vader zou zijn, de rode draad van deze serie.

De auteur heeft enerzijds weer een knap verhaal neergezet dat heel wat onverwachte wendingen bevat. Anderzijds was de uiteindelijke plot voor mij wat te voorspelbaar en had ik al redelijk snel door wie achter de moord zat. Doch, dit neemt niet weg dat ik van dit verhaal genoten heb. De complexiteit van het motief en de ingenieuze manier waarop de auteur dit neergezet heeft, bezorgde mij verscheidene nagelbijtende momenten. De auteur heeft een beeldende schrijfstijl. Vooral de omgeving van Carlisle, waar hij zelf ook woont, wordt op een knappe manier in beeld gebracht. In het proloog beleef je als lezer de uitvoering van een misdaad, waardoor je al vanaf de eerste pagina in het verhaal gezogen wordt en je weet dat dit weer een spannende thriller zal worden. De korte hoofdstukken zorgen er bovendien voor dat dit boek leest als een sneltrein.

M.W.Craven heeft met Dode hoek weer een spannend, complex verhaal neergezet. Maar ik miste de aanwezigheid van de onhandige Tilly, haar personage was hier wat te vlak. Ook was het geheel iets te voorspelbaar voor mij. 3 sterren voor deze onderhoudende thriller.

Synopsis

Een rechercheur wordt op een zaak gezet die in eerste instantie op een uit de hand gelopen ruzie tussen een pooier en zijn klant lijkt.

Silke Wimme
Leestip van Silke Wimme
A book is a magical thing that lets you travel to far-away places, without ever leaving your chair

Dode hoek
Titel:
Dode hoek
Auteur:
M.W. Craven
# pagina's:
413 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789024598922
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
angstaanjagend

Gerelateerde leestips