Bettina Ortmann
Leestip van Bettina Ortmann
Verslavend / Levensnoodzakelijk

De Godfather in India

10 maart 2023

“Vijf daklozen liggen dood langs de Inner Ring Road van Delhi.

Het klinkt als het begin van een zieke grap.

Als het dat is, hebben zij het in elk geval niet meegekregen.

Ze stierven waar ze sliepen.

Bijna.”

Zo start de roman van Deepti Kapoor. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in het bruisende chaotische en gevaarlijke Delhi en begint met een dodelijk auto-ongeluk.

De dader blijkt Ajay te zijn, de bediende van een welvarend man, Sunny. Hij wordt meteen naar de gevangenis geleid voor moord.

Tijd van zonde dat het eerste deel in een trilogie blijkt te zijn, verweeft drie levens: Sunny, de playboy-gangsterzoon, zijn viendin Neda, een journaliste uit links-liberaal milieu en Ajay, de trouwe dienaar.

Deze roman, wordt vaak gezegd, is als een Indiase versie van The Godfather waar stadsontwikkeling, corruptie en drugs een giftige cocktail vormen. Het is een opwindend ambitieuze roman die de conventies van een thriller gebruikt om commentaar te geven op de huidige Indiase samenleving waar moreel verval, walgelijke rijkdom en kansloze armoede hard op elkaar botsen : een tijd van zonde waar de realiteit voortkomt uit systemische ongelijkheid en alomtegenwoordige vriendjespolitiek.

Synopsis

De levens van drie Indiase mensen met een verschillende achtergrond raken op een onlosmakelijke manier met elkaar verweven.

Bettina Ortmann
Leestip van Bettina Ortmann
Verslavend / Levensnoodzakelijk

Tijd van zonde : roman
Titel:
Tijd van zonde : roman
Auteur:
Deepti Kapoor
# pagina's:
541 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044645675
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
India, Rijkdom, Geweld
Aanbevolen voor:
confronterend,
intens

Gerelateerde leestips