Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Spannend derde deel

7 februari 2022

Disclaimer: Goden & Monsters is het derde en laatste deel van de Heks & Jager serie. Deze recensie kan spoilers bevatten als je deel 1 en 2 nog niet las.

Lou wil de confrontatie aangaan met haar verleden en besluit daarom om terug naar huis te keren. Dit doet ze samen met haar vrienden en echtgenoot Reid. Echter merken die iets anders op aan Lou. Ze lijkt niet langer zichzelf te zijn en Reid en co zijn vastberaden om erachter te komen hoe ze de oude Lou terug kunnen krijgen. Dit is een slotdeel met veel avontuur. Zal het hun lukken om een eind te maken aan het wegvluchten?

Het is na dit boek gelezen te hebben, duidelijk dat Bloed & Honing de juiste opzet was en dat er nog het een en ander moest gaan gebeuren. Het is zeker geen teleurstelling geweest. Als lezer krijg je een antwoord op alle vragen die je waarschijnlijk bedacht hebt tijdens het lezen van deel 1 en 2. Het is een spetterend einde voor deze serie en het is jammer dat het afgelopen is.

De vele avonturen waarvoor Lou en co voor staan zijn erg spannend. Er zijn ook een paar gebeurtenissen die eerder emotioneel zijn. Met andere wil je dan eerder lachen of ben je net gefrustreerd. Om het goed samen te vatten: Goden & Monsters is een rollercoaster aan emoties. Soms was dit wel frustrerend omdat de verschillende gebeurtenissen zich snel op elkaar volgen. Zo krijg je als lezer niet echt de ademruimte om het allemaal even te laten bezinken. Sommige zaken waren ook net iets té toevallig om het op het einde te doen kloppen.

Lou heeft al zoveel moeten doorstaan en ze blijft gewoon een sterk hoofdpersonage. Dat kan je enkel bewonderen. Door heen de serie is ze dynamisch en wisselend waardoor het ook nooit saai is. Een ondergewaardeerd personage is sowieso Beau. Hij is zo leuk en charmant op zijn klungelige manier. Hij is verder ook hilarisch en is echt een onmisbare vriend in deze vriendengroep.

Goden & Monsters is met andere woorden wel een goed slotdeel. Het is enkel jammer om afscheid te moeten nemen van deze wereld. De personages dragen dit verhaal echt en ze zullen gemist worden. Deze fantasy krijgt vier sterren.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Goden & monsters
Titel:
Goden & monsters
Auteur:
Shelby Mahurin
# pagina's:
542 p.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
HarperCollins
ISBN:
9789402709117
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Hekserij
Aanbevolen voor:
betoverend,
intens,
meeslepend

Gerelateerde leestips