Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Sterke dystopie

22 februari 2021

Fana en Viko hebben beide hun angsten en proberen daarmee om te gaan in het begin van het boek. Maar dan…
Wanneer de samenleving verandert in een pestkop maatschappij, proberen Fana en Viko hun gebreken te verbergen. Zo kunnen ze niet daarop gepakt worden. Maar, ze krijgen het wel moeilijk om te blijven meedraaien in deze samenleving.

Het boek van alle angsten begint als een roman en evolueert stilaan naar een dystopisch verhaal. Hoe dat gebeurt, is moeilijk te beschrijven, daarvoor moet je het zelf lezen. Er komen subtiele veranderen en voor je het weet ben je een dystopisch verhaal aan het lezen. Dit kwam voor mij als een zeer fijn en leuke verassing waardoor ik er nog meer kon van gaan genieten. Mijn verwachtingen lagen namelijk anders doordat de flaptekst niet echt iets weggeeft en ik er gewoon vanuit ging dat dit een roman ging zijn over angsten. Door de verandering in het boek, vond ik het zelfs beter geworden.

In het verhaal volg je enerzijds vanuit het perspectief van Fana en anderzijds van Viko. De afwisseling is fijn om te lezen. Het zorgt ervoor dat er spanning is want je wil het verhaal van het personage verder lezen terwijl het dan over het verhaal van de andere gaat. Ze zijn beide wel op een manier neergeschreven dat het iets moeilijker is om je in te leven in hun, maar ze behouden wel een mysterieus kantje. En dat mysterieuze zorgt wel voor een nieuwe wind in het verhaal.

Er waren stukken in dit boek die me minder lagen, waardoor ik even niet meer mee was. Zoals als er terug in het verleden wordt gegaan, denk ik toch, ik was echt niet mee in die stukken. Een specifiek voorbeeld hiervoor is het gesprek tussen Niousha, Arissa en Fana. Gelukkig gebeurde dit niet vaak, enkel in het begin, en is het nog steeds een goed en sterk boek.

Om tot een conclusie te komen, is dit een sterk boek. De plot zat goed, leuke personages en vooral waar het verhaal naar toe wou gaan, maakt het gewoon zo goed. Enkel spijtig dat het me een paar keer kwijt was, maar desondanks toch vier sterren omdat de rest gewoon zo ontzettend goed is!

Synopsis

Twee jongeren evolueren van 'onschuldige’ studenten naar slachtoffers van een ‘pestkopmaatschappij’.

Axelle Lescroart
Leestip van Axelle Lescroart
Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd!

Het boek van alle angsten
Titel:
Het boek van alle angsten
Auteur:
Emy Koopman
# pagina's:
335 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044634228
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schijn en werkelijkheid
Aanbevolen voor:
angstaanjagend,
intens

Gerelateerde leestips